Američki tinejdžer među zarobljenim džihadistima

Kurdske YPG saopštile su da su njihovi borci u istočnoj Siriji zarobili osam stranih boraca iz redova ID, među kojima je i tinejdžer iz SAD.

Izvor: B92

Sreda, 09.01.2019.

20:43

Američki tinejdžer među zarobljenim džihadistima
Foto: Gettyimages

Saopšteno je da su ekstremisti zarobljeni ranije ove nedelje u provinciji Deir Ezor, gde Islamska država i dalje drži džepove teritorije i gde traju žestoke borbe.

Zarobljeni su po jedan državljanin SAD, Nemačke, Ukrajine i Rusije i po dva Tadžikistanca i Uzbekistanca.

Amerikanac je identifikovan kao 16-ogodišnji Sulaj Noa Su.

U američkom Stejt departmentu je nezvanično rečeno da znaju za izveštaje ali da nemaju komentar.

YPG su u nedelju objavile da su zarobile pet boraca, od čega dva Amerikanca. Stotine inostranih pripadnika Islamske države se nalaze u kurdskim pritvorskim centrima na severu Sirije, a među njima je dosta Evropljana.

Zapadne zemlje nisu voljne da prime nazad građane povezane s Islamskom državom, ne želeći ni pravne izazove koji bi išli sa suđenjem ni moguće bezbednosne rizike ako bi oni bili oslobođeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: