Vesti

Likovni život09.01.2019. 13:35


Poziv na promociju novog broja časopisa “Likovni život” koja će biti upriličena u petak , 11. januara u 12. časova u Galeriji ULUS-a , Knez Mihailova 37, Beograd.

 

Na promociji će govoriti  uredništvo u sastavu Zdravko Vučinić- glavni urednik, Olivera Gavrić Pavić-operativni urednik i Petar Vujošević.  
Pored uredništva na promociji će govoriti i predsednica Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna, slikarka Jagoda Živadinović.

Dvobroj 153/154 je štampan na 80 strana, sa jednom četvrtinom kolornih. Uredništvo se potrudilo da novi broj obuhvati sve relevantne događaje likovnog života u 2018, pa čak i na neke iz 2017. koji su izostali u prethodnom broju. Ovim dvobrojem se ujedno obeležava 30 godina postojanja ovog jedinstvenog časopisa. Zbog toga se u njemu nalazi jubilarni dodatak  “Likovni život- 30 godina trajanja, 1988-2018”,  koji sadrži nekoliko intervjua sa značajnim ličnostima iz istorije časopisa. U ovom dodatku je i omaž osnivaču časopisa novinaru Bratislavu LJubišiću.

Na promociji će biće uručena “Nagrada časopisa Likovni život  za likovnu kritiku”  autoru koji je najbolje odgovorio na propozicije konkursa objavljenog prošle godine.  Nagrada  je osnovana sa ciljem da podstakne razvoj kritičke misli i pisanja kraćih, sažetih formi likovne kritike, koja je danas gotovo zamrla.

Dodeljuje se jednom godišnje za kritičke prikaze izložbi likovnih i primenjenih umetnika tokom tekuće godine na teritoriji Srbije i namenjena je istoričarima umetnosti i  likovnim kritičarima mlađe i srednje generacije do 40 godina starosti.

 

Pretraga




Prijava na mailing listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.