Sreda, 09.01.2019.

12:50

Mihajlovićeva osudila napade na Milenu Ivanović

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila napade na društvenim mrežama na Milenu Ivanović.

Izvor: Tanjug

Mihajlovićeva osudila napade na Milenu Ivanović
Screenshot/TV Prva

Ona je ocenila da je takvo ponašanje nedolično, uvredljivo i štetno.

"Zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život, zbog sebe i svog deteta, i to na najprizemniji način blateći je po društvenim mrežama, zloupotrebljavajući njene fotografije i njenu tragediju, i kritikovati je jer je sređena i nasmejana, nedopustivo je. Pitam se šta treba da uradi žena koja je ostala bez muža, jedna udovica, da bi zadovoljila patrijarhalna očekivanja sredine? Da se ugasi i uvene, nosi crninu da bi je pojedinci pohvalili kako je dobra i uzorna supruga", upitala se Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade rekla je da takve reakcije ne samo da nisu pristojne, već su i veoma opasne jer pokazuju da žena koja ima stav olako bude stavljena na "stub srama", posebno ako taj stav nije u skladu sa tudjim očekivanjima.

Kako je navela, danas, kada su načelno svima puna usta rodne ravnopravnosti, niko nema pravo da žene "linčuje mržnjom i uvredama". "Niko nema pravo na to. Ne u Srbiji u kojoj se svakodnevno borimo za moderno društvo u kojem sve gradjanke i gradjani moraju da imaju jednaka prava i mogućnosti za život", poručila je Mihajlovićeva.

Podsetimo, supruga ubijenog lidera Srba s Kosova meta je napada na društvenim mrežama, zbog čega je reagovala i dramska spisateljica Biljana Srbljanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: