Najnovije vesti
Vesti Svet
Priveden sin hrvatskog poslanika koji je objavio sliku ustaše sa ODSEČENOM GLAVOM SRBINA

Priveden sin hrvatskog poslanika koji je objavio sliku ustaše sa ODSEČENOM GLAVOM SRBINA

Sin poslanika hrvatskog Sabora Josipa Đakića, Ivan Đakić (22) priveden je danas na ispitivanje u policijsku stanicu u Virovitici.

Ivan Đakić Foto: Facebook
Ivan Đakić

On se oglasio nakon saslušanja u Policijskoj upravi Virovitičko-podravske rekavši da "to nije on", te da je "vaspitan da poštuje sve ljude".

- To nije moje mišljenje, to nisam ja, vaspitan sam da uvažavam sve ljude i zaista mi nije bila namera da širim govor mržnje - rekao je Djakić mladji, preneo je Mediaservis na Tviteru.

Kako je njegov otac rekao za N1 on je priveden u virovitičku policiju zbog govora mržnje iskazanog na Fejsbuku.

Foto: screenshot

- On je sve priznao, izvinio se, jutros je došao kod mene u stranku, iščlanio se i izvinio i članovima stranke i svima koje je uvredio - rekao je Josip Đakić, zastipnik HDZ u Saboru.

Portal "Indeks" javio je da će policija Ivana Đakića prijaviti za krivično delo javno podsticanje na mržnju na nacionalnoj osnovi i da mu preti tri godine zatvora.

Ivan Đakić (22) objavio je u ponedeljak, na pravoslavni Božić, na svom Fejsbuku fotografiju ustaše kako drži odrubljenu glavu srpskog vojnika sa šajkačom na glavi, uz komentar "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić".

Rano jutros on se iščlanio iz stranke.

Ranije danas predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac najoštrije je osudio postupak Ivana Đakića i poručio da, ako nadležni u Hvatskoj nešto ne preduzmu povodom ovog dogadjaja, krivičnu prijavu će podneti srpska zajednica.

Niko iz hrvatskog državnog vrha nije se oglasio da osudi Đakićevu skandaloznu objavu.