HEROJ “ŽUTIH PRSLUKA”: Skupljaju pare za bivšeg boksera pošto je tukao policajce (VIDEO)

Novosti online

08. 01. 2019. u 12:44

Nekadašnji francuski šampion u boksu Kristof Detinge, koji je snimljen kako udara policajca tokom protesta “žutih prsluka” u Parizu, osvojio je simpatije demonstranata koji skupljaju novac kako bi mu pomogli

ХЕРОЈ “ЖУТИХ ПРСЛУКА”: Скупљају паре за бившег боксера пошто је тукао полицајце (ВИДЕО)

Foto: youtube.com

Nekadašnji francuski šampion u boksu Kristof Detinge, koji je snimljen kako udara policajca tokom protesta “žutih prsluka” u Parizu, osvojio je simpatije demonstranata, koji su u znak zahvalnosti i podrške odlučili da skupe novac za njega.

Kako navodi “Rojters”, građani su do sada su skupili preko 114.000 evra kako bi pomogli Detingeju.

Brojne “Fejsbuk” stranice sa nazivom “Support for Christophe Dettinger” (Podrška za Kristofa Detingeja) su takođe osnovane i imaju preko 3.000 “lajkova”.


Detinge se, kako navode mediji, predao policiji u ponedeljak i istakao da se samo branio tokom okršaja sa organima reda u Parizu. Kako piše “Rojters”, on je i dalje u pritvoru.

Bosker, koji je dva puta bio prvak u poluteškoj kategoriji, snimljen je kako je preskočio blokade na pešačkom mostu i ušao u fizički obračun sa policajcima.

Posle razmene udaraca, kako tvrdi “Rojters”, pripadnici organa reda su se povukli.

Pogledajte kako je to izgledalo:


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Иван Згрожени

08.01.2019. 13:23

У САД би га на месту убили да је подигао руку на полицајца.

Zoran

08.01.2019. 15:19

@Иван Згрожени - Naravno. Ali u SAD nema socijale, nego ko koliko zapne. Tako da narod i nema neki veliki razlog za strajk. Recimo cena benzina je ispod 50 ccenti, jer drzava ne dere porezima zbog socijale, kao u Evropi, Kanadi, Australiji.

Rados

08.01.2019. 14:18

Nabadao slemove i zastitnike. Kad je doso kuci nije mogo da skine rukavicu kolko mu pesnica otekla.

Grada II

08.01.2019. 16:33

@Rados - Profi bokser golim pesnicama može da oštemuje zid bez otoka i podliva. Tako kako ti veliš može da se povredi eventualno neko ko ni u vašarsku krušku nije udarao.

Grada II

08.01.2019. 14:25

Detinge je policajca udarao pesnicama samo u štit a otvorenom šakom preko vizira, dakle profesionalno, bez povreda. Pritom, više je no očito da je u sukobu sa policijom upotrebio manje od 3% snage i veštine koju objektivno ima. Ako želite da znate kako on stvarno bije pogledajte njegov meč sa Ibnelom Aramijem. To je bila tuča a ne ovo podgurkivanje. Pritom nesrećna grupa policijaca sa snimka bila je potpuno okuržena brojnijim demonstrantima koji su ih na kraju pustili da odu bez posledica.

Pera pravda

08.01.2019. 15:08

@Grada II - Pošto si takav stručnjak da toliko precizno određuješ silinu udaca, šta bi bilo da je tebe napao neki bokser na tvom poslu, samo zato što mu se ne sviđa kako ga ti radiš, pa da te sa 3 procenata udari, otvorenpm šakom, da te malo odgurne. Sram da te bude takvih komentara, po tebi nijedna država ne treba da ima policiju kako bi takvi kao ti mogli da lome i uništavaju sve ispred sebe.

Grada II

08.01.2019. 17:14

@Grada II - Pero, kad radiš posao koji pomaže evrobirokratskim gibaničarima da deru kožu narodu sa leđa moraš da budeš svestan da će jedared eskalirati. Nigde nisam rekao da policija ne treba da postoji ali kada brani profitersku kliku od ojađenog naroda to više i nije prava policija već instrumet sile odnarođene buržoazije.

Eeee

09.01.2019. 14:42

@Grada II - Policsjci ne štite režim nego imovinu građana koju demonstranti uništavaju, a to što grupa nezadovoljnih misli da menja vlast na ulici nije rešenje, vlast se menja na izborima.

bager

08.01.2019. 14:59

Vidi se na video snimku kako preskace ogradu i ide da napada policajca , posle laze da se samo branio,,taj tip je oduvek bio lazov ,to sto je bio sportista i prvak u boksu je samo otezavajuca okolnost po nega ali znace sud ,policija i vlast to sve da mu debelo naplate ,pa taj novac prikuljen ce otoci na advokate i obestecene policajcima pa i drzavi ,jer je i ucestvovao u lomljenju na drugim mestima dosije mu je kompletan

Pera pravda

08.01.2019. 15:12

Nema kompromisa u državi gde funkcioniše pravni sistem, mofu da sakipe koliko hoće novca, bokser će dobiti zatvorsku kaznu sa dvocifrenim brojem.Živi bili pa videli.

NISU POLICAJCI KRIVI

08.01.2019. 15:59

Neka tuku onog "smoklju" koji je sve to zakuvao, zajedno sa svojim mentorima iz Brisela.

Vlado S.

14.02.2019. 17:50

Sto je napisano za onoga ko je digao ruku na policajca je ispravno da ga treba ubiti. Jedina stvar u Americi koja je ispravna je to da se na taj zashtiti policija. BRAVE NA VRATIMA I POLICIJA NISU SMISHLJENI ZA NORMALAN I POSHTEN, CHESTIT SVET. Vec za bandite i lopove !