Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.01.2019.

13:21

Premijerligaš kupuje u Srbiji: Stuparević u Votfordu za 3.000.000€

Doskorašnji fudbaler Voždovca Filip Stuparević zvanično je prešao u engleski Votford, objavio je srpski klub.

Izvor: LN

Autor: LN

Premijerligaš kupuje u Srbiji: Stuparević u Votfordu za 3.000.000€
Foto: Starsport

Stuparević je sa Votfordom potpisao ugovor na četiri godine.

"Voždovac je izuzetno ponosan na činjenicu da se radi o jednom od najvrednijih transfera u srpskom fudbalu", navodi se na sajtu tog superligaša.

Sportski direktor kluba Goran Grkinić je rekao da je transfer rezultat izuzetnog sistemskog pristupa u poslednje četiri godine, kao i sjajne selekcije i rada u omladinskom pogonu.

"Ovaj transfer nam daje podstrek i potvrdu da je rad u klubu, kako u mlađim kategorijama tako i u prvom timu, ozbiljan i da može donositi rezultate. Ozbiljan pristup se isplatio, te možemo reći da imamo spreman višegodišnji plan po pitanju prvog tima, sa posebnim akcentom na rad omladinske škole i na tome ćemo graditi budućnost", rekao je Grkinić, koji je zahvalio svima u klubu uz reči da je to zajednički uspeh.

Osamnaestogodišnji Stuparević je kazao da se sve jako brzo dogodilo i da je presrećan.

"I dalje pamtim debi u dresu Voždovca kao najmlađi igrač i golove najvećim rivalima. Boravak u klubu je bio zaista neprocenjivo iskustvo. Želeo bih da istaknem veliku zahvalnost porodici na podršci, kao i fudbalskom Klubu Voždovac, koji i sam funkcioniše kao jedna porodica. Takođe, zahvalnost dugujem svima u klubu koji su radili sa mnom na mom napretku, počevši od trenera i direktora omladinske škole, kao i direktora kluba", kazao je Stuparević.

Stuparević je za Voždovac odigrao 57 utakmica, na kojima je zabeležio šest golova i pet asistencija. Član je i omladinske reprezentacije Srbije

Pre njega su iz Voždovca između ostalih odlazili Aleksandar Filipović u BATE Borisov, Saša Ivković u Maribor, Dejan Georgijević u Ferencvaroš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve