ZBOG LJUBAVI PREŠLI U PRAVOSLAVLJE: Svetske zvezde koje danas slave Božić

Novosti online

07. 01. 2019. u 20:23

Glumac Kristijan Bejl primio je pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sandrom Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla.

ЗБОГ ЉУБАВИ ПРЕШЛИ У ПРАВОСЛАВЉЕ: Светске звезде које данас славе Божић

Depositphotos

Božić danas slave i mnoge svetske zvezde. Neki od njih su odlučili da najveći hrišćanski praznik slave po Julijanskom kalendaru zbog svojih predaka, drugi zbog partnera, a pojedini zbog ljubavi prema pravoslavlju.

Glumac Kristijan Bejl primio je pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sandrom Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla.

I britanska manekenka Naomi Kembel odlučila je da slavi Božić po Julijanskom kalendaru zbog svog partnera, ruskog tajkuna Vladislava Doronjina.

Zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, takođe slavi 7. januara.

Glumica Dženifer Aniston nasledila je pravoslavnu veru od oca Džona, koji je rođen kao Janis Anastasakis na Kipru, zbog čega i ona slavi pravoslavni Božić.

I Tom Henks je zbog ljubavi napustio katoličanstvo. Glumac je prešao u pravoslavlje kada se oženio Ritom Vilson, koja je bugarskog i grčkog porekla.

Frontmen grupe "Dipeš mod" Dejv Gan takođe je od supruge grčkog porekla Dženifer Skilaz preuzeo pravoslavnu veru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Zoran SAD

07.01.2019. 21:27

I moja zene je uzela pravoslavje i krstena u crkvi i slavila sve obicaje i pravila pogacu itd i sve obicaje sve dok se nije razvela sa mnom a onda kada sam joj pozelio sretan Bozic sa "Hristos se rodi" kaze ona meni "ja vise nisam pravoslavka" hihihiih tako ce i ovi isto

Marko 85

08.01.2019. 04:49

Khm... Grci Bozić slave po gregorijanskom kalendaru. Pozdrav za ono malo novinara što je ostalo u Novostima.

Goran Mesing

14.01.2019. 06:02

@Marko 85 - Pogresno ,Grci ,Rumuni i Bugari slave po Milankovicevom kalendaru ili Novojulijanskom koji je na predlog srpske crkve usvojen na saboru 1923 .u Carigradu a koji je srpska crkva kao svoj predlog odbila zbog nedolaska ruske delegacuje ,samom saboru prisustvovao je i Milankovic !

Branko

15.01.2019. 08:24

@Marko 85 - Ajd sad lepo da nam objasnis po cemu se taj Milankovicev kalendar razlikuje od Greogrijanskog, ili ti kalendara pape Grigorija ? Pomenute pomesne crkve su bez konsenzusa medju svim patrijarsijama , pocele da slave praznike ( sve osim onih koji su vezani za praznik Pashe) u isto vreme kada to cine zapadni hriscani , rimokatolici, sve ostalo je demagogija.