• Search form

07.01.2019 | 18:02

Poslednji Srbin u Hrvatskoj

Poslednji Srbin u Hrvatskoj

Film “Poslednji Srbin u HrvatskojPredraga Ličine, komedija o suživotu Hrvata, Srba i zombija u budućnosti, stiže u hrvatske bioskope krajem februara, a potom i širom regiona.

Reč je o dugometražnom igranom prvencu reditelja i scenariste Ličine, koji je nastao u produkciji hrvatske Kinorame i srpske kuće Art & Popcorn, uz podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra i Filmskog centra Srbije.

Prema sinopsisu, radnja se događa u Hrvatskoj sedam godina nakon bankrota. Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na svetskom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocenija od nafte. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus.
Zagrebačkog bonvivana Miću, koga igra Krešimir Mikić, a čija je dnevna rutina zacrtana negde između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović), zombi-epidemija zateći će potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijaće se kroz svet zombija sa jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem: preživeti.

Epizodni likovi su Slovenci i Bosanci, nemački doktor, italijanska aktivistkinja i američki general.

U filmu “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” igraju i Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Sergej Trifunović, Rene Bitorajac, Judita Franković Brdar, Severina Kojić i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Ivan Zadro, a montažer Tomislav Pavlic. Za dizajn zvuka bio je zadružen Julij Zornik, a muziku za film komponovali su Jura Ferina i Pavao Miholjević. Scenografkinja je Jana Piacun, kostimografkinja Selena Orb, a majstor maske je Miroslav Lakobrija.

Film stiže u hrvatske bioskope 28. februara, u distribuciji kuće 2i Film.

*Foto: scene iz filma (HAVC)

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav