"Žuti prsluci, ne posustajte!"

Lider italijanskog pokreta Pet zvezdica i zamenik italijanskog premijera Luiđi di Majo danas je pružio podršku francuskom pokretu "Žuti prsluci".

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2019.

17:07

Tanjug/AP

"Žuti prsluci, ne posustajte", napisao je Di Majo na blogu pokreta Pet zvezdica, prenela je agencija Ansa.

"Pokret Pet zvezdica je spreman da vam pruži potrebnu podršku. Kao i vi, i mi snažno osuđujemo one koji su izazvali nasilje na protestima, ali dobro znamo da je vaš pokret miroljubiv...", naveo je Di Majo.

Podršku "Žutim prslucima" je pružio i italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, ali je dodao da apsolutno osuđuje svaku epizodu nasilja.

"Podržavam pristojne građane koji protestuju zbog predsednika koji vlada protiv svog naroda, ali apsolutno i odlučno osuđujem svaku epizodu nasilja koje nije potrebno nikome", naveo je Salvini, prenela je Ansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: