Tinejdžerke koje su poginule u "eskejp sobi" biće sahranjene na zajedničkoj ceremoniji

Pet tinejdžerki koje su stradale u požaru u igraonici "eskejp rum" u Poljskoj biće sahranjene zajedno na zajedničkoj ceremoniji u četvrtak, rekao je gradonačelnik Košalina u severnoj Poljskoj gde se tragedija dogodila.
Tinejdžerke koje su poginule u "eskejp sobi" biće sahranjene na zajedničkoj ceremoniji
Foto: Pixabay
Požarni zvaničnici saopštili su da je 26 sličnih prostorija zatvoreno zbog bezbednosnih propusta od nesreće koja se dogodila u petak.
 
Čovek koji je napravio dizajn te prostorije u Košalinu optužen je za namerno stvaranje požarne opasnosti i nenamernog izazivanja smrti. Lokalni sud treba da odluči da li će on biti zadržan u pritvoru tri meseca dok je postupak u toku.
 
Tužioci su naveli da je bilo kvarova u sistemu grejanja i da nije postojao prolaz za evakuaciju u slučaju opasnosti.
 
Gradonačelnik Košalina Pjotr Jedlinski rekao je da grad organizuje i finansira zajedničku sahranu 15-ogodišnjih žrtava u četvrtak.
 
U igri "eskejp rum" učesnici su zatvoreni u jednoj prostoriji, a da bi izašli iz nje moraju da reše niz zagonetki.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet