"Tači ne može da ukine uvećane takse"

Burim Ramadani, zamenik ministra Kosovskih bezbednosnih snaga, tvrdi da takse na proizvode iz Srbije i BiH uvećane za 100 odsto neće biti ukinute.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2019.

10:53

(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, o tome bi moglo eventualno da se razgovara samo ako Beograd prizna kosovsku nezavisnost, nikako, kako kaže, obrnuto.

Ramadani je na svom pofilu na Fejsbuku reagovao na obećanje koje je dao predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači da će uvećane takse biti ukinute, ako "Srbija prizna nezavisnost Kosova".

"Stopostotno uvećani porez nije određen da bi promenio okolnosti. Priznanje Srbije nezavisnosti Kosova, koja je proglašena 17. februara 2008. godine, samo otvara mogućnost za razgovor o tome, nikako obrnuto", naveo je Ramadani.

Vašington post objavio je, naime, da je pod pritiskom američke administracije predsednika Donalda Trampa. Tači obećao da će preduzeti značajan korak ka rešavanju eskalirajućeg odmeravanja snaga sa Srbijom, kao i da je "spreman da razmotri ukidanje taksi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: