Poluprazan Bernabeu, Bejlov beg u 78. minutu i pitanje: Kako je Modrić Zlatna lopta kad mu toliko fali Ronaldo?

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.01.19. | 11:12

Žestoki udari na Solarija uz apele štampe da počne da se bavi svojim poslom

Flešbek od pre tri sezone. Rafael Benitez je upropastio Real, uprava je predugo oklevala, ali kada se na kraju opkladila u harizmu Zinedina Zidana pogodila je bingo. Legendarni Francuz hipnotisao je svlačionicu i u tom trenutku razvaljenu ekipu vodio do tri uzastopne titule prvaka Evrope. Ali kad je ove jeseni Kraljevski klub smenio Đulena Lopetegija karaktera poput Zidanovog nije bilo na tržištu. Investirao je Real u Santjaga Solarija. Ovog puta kuglica je pala na crno, pa Realova sadašnjost ne izgleda nimalo svetlo.

Provukao se nekako Real protiv Ueske i Rajo Valjekana, potom je igrao nerešeno sa Viljarealom i sinoć izgubio od Real Sosijedada. Samo sedam bodova iz četiri duela sa timovima koji se bore za opstanak. I samo 53.412 navijača na tribinama “Santjago Bernabeua“. Najmanje ove sezone.
Bernabeu se ispraznio sa razlogom“, konstatovala je madridska Marka na naslovnoj strani današnjeg izdanja.

Izabrane vesti

Stadion nisu ispraznili samo navijači. Jutros je jedna od glavnih vesti u Madridu snimak Gereta Bejla koji već u 78. minutu meča automobilom odlazi sa stadiona. Velšanin je bio povređen, nije bio u protokolu, nije imao nikakvu obavezu zvaničnu da ostane do kraja meča, ali kad ti tim gubi red je da patiš sa njim. Bejl se samo sklonio. So na živu ranu, jer poraz od Sosijedada usred Madrida u medijima se naziva katastrofom. Ističe se da je rola mlađanog Vinisijusa Žuniora bila jedina pozitivna stvar sa utakmice. Svi ostali su na tapetu.

Solari prvenstveno. Marka piše da je samo Lopetegijeva rana smena razlog što je Solari uopšte još tu. Previše neozbiljno bi bilo da Real smenjuje dvojicu trenera tokom jedne sezone. Ne radi se to u tako velikom klubu. Ipak, podvlače lokalni mediji da će i klub morati da preseče, ako već Solari to ne bude učinio. Aludira se naime na to što je za sve Realove neuspehe ceh platio samo Isko, koji kod Solarija ne postoji. A nije on jedini u krizi. 
Svi ili niko“, ultimativno se zahteva od šefa u autorskom Markinom tekstu uz konstataciju “Solari je prestao da odlučuje“.

Izgovore mu ne priznaju. Nikome se u najvećem klubu sveta ne priznaju. I kako bi kad je Real na 29 utakmica iz ove sezone već pretrpeo devet poraza koliko i u 62 meča iz cele poslednje sezone pod mandatom Zinedina Zidana. Postigao je Real 26 golova u Primeri ove sezone, Barselona čak 50. Morali bismo da se vratimo čak u 1991/1992 kako bismo pronašli neefikasniju Realovu polusezonu. Šest poraza posle 18 kola nisu doživeli još od sezone 2005/2006. Barselona mu je odmakla na već 10 bodova. 

Maltene isti tim koji je tri puta pokorio Evropu – uz bitnu razliku što u njemu više nema Kristijana Ronalda – sada se osporava na svakom koraku. Sportski direktor Emilio Butragenjo kategorički uverava da ekipa nije preko noći zaboravila da igra i da zbog toga neće biti januarskih pojačanja, ako ne računamo Brahima Dijaza, koji se uostalom vodi kao dugoročan projekat.
Sad je pravi trenutak da podvučemo ocenu da imamo izuzetno snažnu ekipu. Ovi igrači su osvojili mnogo toga, oni su izuzetni“, pokušava Butragenjo da podigne moral u svlačionici.

Ali javnost i mediji nisu uvereni. Sve je više onih koji smatraju da se Ronaldov odlazak jednostavno nije smeo dozvoliti. Prvo ipak traže trenerovu glavu. Po mnogima, Solari nije ni trebalo da bude ovde gde jeste. Mada Luka Modrić, po Ronaldovom odlasku prva zvezda tima, priznaje da nije samo do šefa struke.
Ne možemo da krivimo trenera za sve. Nije on taj koji ne postigne gol u šansi ili napravi rupu pozadi. Mnogi igrači trenutno ne pružaju svoje najbolje partije. Ja prvi. Svi moramo da preuzmemo odgovornost“.

I šta još?
Moramo da postižemo više golova. Potrebno nam je više sloge na terenu. Na svakoj utakmici primimo gol i pre no što smo počeli da igramo. Ne možemo svaki put da igramo tako us..n fudbal na početku. To je samo nedostatak koncetracije“, kaže Luka Modrić.

Ni on nije izbegao kritike, mada ga posle osvajanja Zlatne lopte u Madridu donekle štede. Samo, najbolji igrač sveta sebi ne bi dozvolio da se u njegovom timu toliko oseti odlazak jednog drugog fudbalera? Po mnogima, ipak najboljeg na svetu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara