MANDIĆ I KNEŽEVIĆ POKRENULI INICIJATIVU: Otvoriti granice između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske

Tanjug

06. 01. 2019. u 16:51

Mandić i Knežević su na današnjem sastanku upoznali Aleksandra Vučića i o aktivnostima DF-a usmerenim u pravcu ustavnih promena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normirani u Ustavu kako im to i pripada

МАНДИЋ И КНЕЖЕВИЋ ПОКРЕНУЛИ ИНИЦИЈАТИВУ: Отворити границе између Србије, Црне Горе и Републике Српске
Predsednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević pokrenuli su danas inicijativu kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Kako su naveli u zajedničkom saopštenju, Srbija je oduvek bila "motorni zamajac Balkana" i ukazali na "opasne trendove" u regionu koje je nedavno najavio i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, a koji se odnose na stvaranje "antisrpske koalicije" koju bi činile Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija i tzv. Kosovo, prenosi sajt CdM.me.

Dodaje se da su predsednika Srbije Aleksandra Vučića upoznali sa aktuelnom društveno - političkom situacijom, posebno ističući "institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori".

PROČITAJTE JOŠ: ANDRIJA MANDIĆ PORUČUJE: Srbi u Crnoj Gori diskriminisani

"Mandić i Knežević su na današnjem sastanku upoznali Aleksandra Vučića i o aktivnostima DF-a usmerenim u pravcu ustavnih promena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normirani u Ustavu kako im to i pripada, imajući u vidu viševekovni državotvorni identitet Crne Gore koji se pokušava falsifikovati ili rigidnim zakonskim rešenjima zabraniti, a sve u cilju stvaranja novodukljanskih državnih standarda", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Mandić i Knežević su izrazili zahvalnost što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Republike Srbije u severnom delu Crne Gore, i to najverovatnije u Beranama.

Kako kažu, na sastanku je dogovoreno i dalje intenziviranje zajedničkih aktivnosti u promociji i očuvanju nacionalnih, kulturnih i duhovnih vrednosti koje neraskidivo spajaju Crnu Goru i Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Simon

06.01.2019. 17:08

Ne dajte se braco Srbi u Crnoj Gori.Dogoriti će svijeća i Djukanovicu i njegovim satrapima.

Братеее

06.01.2019. 17:16

i trebaaaa BRACO I SESTRE za cega ce nam te izmisljene granice izmedju nas nratskih naroda !!!

Los Angeles Vasojevici

06.01.2019. 17:51

Tako je braco, otvoriti granice razdora srpskog naroda! Hvala vam na neprestanoj borbi za interese srpskog naroda i kao jedini pravi i iskreni predstavnici Srba u Crnoj Gori da dodjemo i konacno na vlast i vratimo Crnoj Gori cast i ugled uz bratsku Srbiju i Republiku Srpsku! U vas je srpski narod od Budve do Berana

Milovan P

06.01.2019. 18:37

Obratili se predsedniku Srbije,a predsedika Srbije bas zanimaju Srbi u Crnoj Gori,toliko se brine da Milo moze da radi sta hoce.

Jovo Caruga

06.01.2019. 18:45

Bit ce tesko,,BiH ne zeli a Montenegro je neprijateljska drzava....osim toga Srbija je faktor nestabilnosti i siromastva..

Lena

06.01.2019. 19:57

@Jovo Caruga - @Caruga, znaci svi na Balkanu imaju prava da naprave drzavu na srpski racum ukljucujuci i albanose sa kavkaza osim srba koji su drzavu imali pre 1000 god. Sve zemlje na balkanu osim Slovenije su isvor siromastva zahvaljujuci demokratiji i liberalnom neokolonijalizmu. Apsolutno podrzavam ovu ideju.

Samo Za Jovu

06.01.2019. 23:36

@Jovo Caruga - Ti nisi Jovo I samo daješ Glupe Predloge ostavite Srbiju na miru misli o svojim Albancima. Neprijatelj prve klase.

PG-CG

06.01.2019. 20:50

Lijepa ideja... ali, ipak, samo ideja... Ne samo zbog toga što je predsjednik Srbije Vučić prepustio Srbe u Crnoj Gori na milost i nemilost svom kolegi i prijatelju Đukanoviću, već što su i lideri srpskih stranaka u Montenegru pod kontrolom tog istog Vučića, koji ih finansira, a samim tim i kontroliše...

Pop

06.01.2019. 22:03

Sve je to lepo i treba da se izbrisu granice ali nemate pravog sagovornika u Srbiji,on hoce da deli KiM sto je po ustavu Srbije srpsko..

nadnacionalni ateista

06.01.2019. 23:54

'Ajde.....A časti mi nijesam znao da su ova dvojica na čelu države?????