Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Voz iskočio iz šina zbog odrona, mašinovođa povređen

Voz iskočio iz šina zbog odrona, mašinovođa povređen

Mašinovođa putničkog voza "Željeznica Republike Srpske" povređen je kada je usled snežnog nanosa i odrona došlo do iskakanja lokomotive i jednih putničkih kola iz šina na delu pruge između staničnih mesta Šnjegotina i Jošavka, saopšteno je iz "Željeznica Republike Srpske".

lokomotiva-odron-iskakanje Foto: RTRS / RAS Srbija
lokomotiva-odron-iskakanje

Mašinovođa je zadobio povrede glave i lica i kolima hitne pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gde je operisan, dok se jedna putnica iz voza požalila na nelagodu.

Dežurni lekar u Klinici za bolesti uha, grla i nosa Dalibor Vranješ rekao je da je pacijent zadobio frakturu nosa i povrede lica i da je hirurški zbrinut. Nakon stabilizacije opšteg stanja, pacijent je iz Urgentnog centra premešten u Kliniku za bolesti uha, grla i nosa, gde će ostati na daljem praćenju i lečenju, navodi se u saopštenju UKC-a.

Putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Doboj-Banjaluka, naletio je na veliki snežni nanos i odron na pruzi sinoć u 21.11 časova, prenosi Srpskainfo.

Na lice mesta odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Komisija za vanredne događaje "Željeznica Republike Srpske", kao i drugi nadležni.

Sve stručne ekipe "Željeznica Republike Srpske" su na terenu i intenzivno rade na uklanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika.

Dok traju radovi na uspostavljanju železničkog saobraćaja, "Željeznice Republike Srpske" su organizovale prevoz za sve putnike.