TC „Promenada“: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne uzbune

17:01:00 05.01.2019, Komentara: 1

Novi Sad - Nepoznata osoba vandalizovala je sinoć u 19:20 jedan od panela protivpožarne zaštite u Tržnom centru „Promenada“ i aktivirala protivpožarni alarm, poručuju u saopštenju za javnost predstavnici ovog tržnog centra.

TC „Promenada“: Nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca u bioskopu zbog lažne uzbune

foto: Promenada, Fejsbuk, arhiva

Odmah nakon aktiviranja alarma, posetioci su sa razglasa, na engleskom jeziku, obavešteni o evakuaciji. Međutim, to obaveštenje nisu čuli posetioci bioskopa.

Predstavnica „NEPI Rockcastle“ Tina Mijović kaže da je protivpožarni alarm aktiviran od strane NN lica sa malicioznom namerom.

- Odmah nakon oglašavanja alarma dežurna vatrogasna služba, koja je stacionirana na objektu 24/7, je u jako kratkom roku utvrdila da se radi o lažnoj uzbuni. Obaveštenje u slučaju požara na razglasu u 'TC Promenada' je dvojezično, na srpskom i engleskom. U slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma, liftovi i pokretne stepenice se automatski zaustavljaju, omogućavajući naravno posetiocima koji se u tom trenutku nalaze u/na njima sigurnu evakuaciju. U pitanju je standardna procedura u slučaju opasnosti - poručuje ona.

Ona, međutim, dodaje da se alarm oglasio u celom tržnom centru i da je osoblje bioskopa bilo upoznato sa svim dešavanjima.

- Kako se u najkraćem roku ustanovilo da se radi o lažnoj uzbuni, nije bilo potrebe za evakuacijom posetilaca bioskopa. Osoblje bioskopa, kao i osoblje 'TC Promenada' je u svakom trenutku bilo svesno situacije i reagovalo u skladu sa propisima u slučaju oglašavanja protivpožarnog alarma - poručuje u pisanoj izjavi za medije Mijović.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Mina

Nije tačno! Obaveštenje je bilo isključivo na engleskom i niko se nije ni sa Infopulta, sa kog stalno obaveštavaju da je proradio parking, oglasio na srpskom da kaže da je požar i da se mole posetioci da se evakuišu.
Najkraći rok je možda 10tak minuta, jer je alarm svirao 3 puta po 2-3 minuta a između je još toliko vremena pričala teta sa automata na negleskom. Pokretne stepenice su radile, koliko smo mi videli iz lokala u kom radimo. Obezbeđenje se pojavilo tek pošto je alarm prekinuo da se oglašava. Nama radnicima niko nije dao nikakva uputstva (čak ni matične firme). Stepenište je sakriveno i nedovršeno u delu Promenade između liftova i izlaska u garaže, da se zna, ali je sakriveno metalnim vratima (bolje da su providna, da ljudi vide gde su) na kojima piše stepenište.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 1009.4 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Ned 10° - 27° Sunčano
Pon 12° - 28° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?