AvtoVAZ planira 8 potpuno novih Lada do 2026.

Osim premijera novih modela, u istom periodu predviđen je i redizajn svih postojećih Lada.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 05.01.2019.

14:45

AvtoVAZ planira 8 potpuno novih Lada do 2026.
Lada 4×4 Vision

Kako bi osnažio naučni i tehnički potencijal kompanije za najavljenu ofanzivu novih modela, AvtoVAZ je uposlio oko 400 novih inženjera, uključujuči mlade stručnjake i diplomce fakulteta, navodi ruski Autostat.

Brend Lada trenutno je zastupljen u takozvanom B i B+ automobilskom segmentu, kao i u klasi SUV i lakih komercijalnih vozila, a familiju putničkih vozila čine modeli Vesta, XRay, Largus, Granta i 4x4 (nekadašnja Niva).

U junu 2018. lanisrana je Lada Vesta Cross Sedan sa povećanim odstojanjem od tla (203 mm), dok je u avgustu počela prodaja nove familije modela Granta – limuzine, hečbeka, karavana i liftbek verzije.

Pred kraj prošle godine počela je i prodaja SUV modela Lada XRay Cross, sa klirensom od 215 mm.
Lada 4×4 Vision
Osim toga, na sajmu automobila u Moskvi AvtoVAZ je izložio koncept Lada 4×4 Vision za koji se veruje da predstavlja naslednika legendarne Nive. Za izgled koncepta 4×4 Vision zaslužan je šef dizajna Stiv Matin, koje je oblikovao novu generaciju Ladinih modela, uključujući i Vestu.

Novi terenac ima karakteristične stilske detalje u obliku slova "X" koje smo viđali na svim Ladinim konceptima i serijskim modelima u poslednjih nekoliko godina.

Na staru Nivu podsećaju neki elementi eksterijera, poput "škrga" na zadnjem nosaču krova.

Sa dužinom od 4,2 m, ovaj SUV veći je od aktuelne Lade (Nive) 4x4 za oko 25 cm, a detalji o pogonskom sistemu nisu saopšteni.

Iako AvtoVAZ nije otkrio planove o produkcijskoj verziji, ona bi u najboljem slučaju mogla da ugleda svetlost dana do kraja 2019. godine.
Lada 4×4 Vision

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: