Nova vest
Fudbal

Subota, 05.01.2019.

13:33

Ako kazne Siti, Arsenal ili Junajted mogu do Lige šampiona i kao peti

Bitka za četiri prva mesta u Premijer ligi je žestoka, tako da praktično dve ekipe iz takozvanog kruga Top 6 moraju da se zadovolje učešćem u Ligi Evrope.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ako kazne Siti, Arsenal ili Junajted mogu do Lige šampiona i kao peti
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Ipak, ostrvski mediji prenose, pozivajući se na pisanje nemačkog magazina "Špigl", da postoje izgledi da naredne sezone ekipa koja bude peta prođe u Ligu šampiona.

Ipak, to će se dogoditi samo pod jednim uslovom, i to da UEFA suspenduje Mančester siti koji će, najverovatnije, biti na nekoj od vodećih pozicija na kraju sezone.

"Špigl" je jesenas objavio seriju tekstova u kojima se navodi da su vlasnici Mančester sitija lažirali stanje u klupskim knjigama naduvavajući sponzorske ugovore i otud je UEFA ponovo bila primorana da ostvori istragu.

Izvori iz Niona napominju da bi Siti mogao biti suspendovan ukoliko istraga pokaže da su kršena pravila o Finansijskom fer-pleju.

Shodno tome, član 4.08 pravilnika o takmičenju u Ligi šampiona konstatuje da "klub kojem se ne dozvoli učešće u Ligi šampiona biva zamenjen sledećim najbolje plasiranim klubom", što znači petoplasiranom u Premijer ligi.

Na toj poziciji je trenutno Arsenal, ali nije daleko za njima ni Mančester junajted.

S druge strane, u Sitiju ne veruju u takav rasplet situacije.

"Neće nas izbaciti, nema šanse da se to dogodi. Mislim tako jer sam razgovarao sa svojim direktorom i oni su mi sve objasnili. Ja im verujem. Ipak, ako se to i dogodi i UEFA tako odluči, prihvatićemo odluku i nastaviti dalje", rekao je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu