PROTEST RADNIKA GUMOPLASTIKE: Svojim telima brane mašine

D. R.

05. 01. 2019. u 08:15

Protest četrdesetak radnika pogona bujanovačke "Gumoplastike d.o.o." u selu Klenike

ПРОТЕСТ РАДНИКА ГУМОПЛАСТИКЕ: Својим телима бране машине

PROTEST Radnici "Gumoplastike"

RADNICI pogona bujanovačke "Gumoplastike d.o.o." u selu Klenike, njih četrdesetak, najavili su da "ni po cenu života" neće dozvoliti zaplenu mašina koje su izvršitelji popisali po izvršnoj sudskoj presudi. Popis imovine je usledio po izvršnoj presudi u korist dvojice radnika "Gumoplastike", kojima nisu isplaćene zaostale zarade. Kako tvrde članovi sindikata "Nezavisnost" u ovoj firmi, tužioci nisu zaposleni u njihovom, već u drugom pogonu fabrike, tako da su na sindikalnom zboru odlučili da će imovinu braniti "po svaku cenu".

Slavoljub Ristić, poverenik "Nezavisnosti", u "Gumoplastici", sumnja da neko želi da uništi jedini zdrav pogon fabrike u kojem se izrađuju gornji delovi obuće.




- Zašto ne zaplene mašine u pogonu u Bujanovcu, gde je zaposlen jedan od tužilaca, ili kancelarijski inventar u upravnoj zgradi? Ukoliko nama zaplene mašine, to automatski znači stavljanje katanca na pogon koji je i sada u mogućnosti da odmah pokrene proizvodnju - ocenjuje Ristić.

Radnici ovog pogona su, inače, u štrajku još od kraja 2017. od kada zahtevaju rešavanje svog i statusa preduzeća. Posla za radnike odavno nema, a fabriku opterećuju veliki dugovi, tako da se očekuje da bude proglašen stečaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije