Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Srbin i Bosanac izveli su SPEKTAKULARNO BEKSTVO iz zatvora, a sada se sumnjiče za LIKVIDACIJU koja je šokirala region

Srbin i Bosanac izveli su SPEKTAKULARNO BEKSTVO iz zatvora, a sada se sumnjiče za LIKVIDACIJU koja je šokirala region

Admir Hodžić zvani Atko, poznat policiji od ranije, uhapšen je sinoć u akciji sarajevskih specijalaca u naselju Šip, jer se sumnjiči da je učestvovao u ubistvu 30-godišnjeg Miloša Ostojića iz Istočnog Sarajeva.

Policija Sarajevo hapsenje Milos Ostojic Foto: M.Kadrić/Avaz.ba / RAS Srbija
Policija Sarajevo hapsenje Milos Ostojic

Kao direktni izvršioci ubistva spominju se Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji.

Kako saznaje Avaz, Hodžić se tereti da je direktnim izvršiocima likvidacije pružio utočište nakon ubistva, te da su se kod njega skrivali.

Mitrovića i Milosavljevića policajci nisu zatekli u stanu koji koristi Hodžić i za njima se traga. Stan Admira Hodžića je pretresen i iz njega su izuzeti određeni dokazi. Sarajevski specijalci prate tragove begunaca, navodno su locirani te se očekuje njihovo hapšenje.

Opasan dvojac je, po Interpolovoj poternici, trebao da bude izručen iz Slovenije u Srbiju, ali su u subotu ujutru pobegli iz pritvora.

Kako su ranije preneli slovenački mediji, filmsko bekstvo dogodilo se pred zoru, a dvojica pritvorenika, koji su uspeli da prerežu rešetke na prozoru ćelije, neopaženo izađu i preskoče zid opasan bodljikavom žicom, u ćeliji su ostavili poruku da "ne žele u Srbiju".

Miloš Ostojić
Foto: privatna arhiva / RAS Srbija
Miloš Ostojić

- Dvojica pritvorenika čekala su ekstradiciju Srbiji. Mitrović zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Milosavljević zbog trgovine narkoticima. Prvi je uhapšen krajem avgusta, a drugi sredinom septembra - rekli su za slovenačke medije sagovornici iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Kopru.

Likvidacija ispred kluba

Podsetimo, Miloš Ostojić (29) iz Istočnog Sarajeva ubijen je u profesionalnoj likvidaciji ispred njegovog noćnog kluba „Sparta“ u noći između utorka i srede.

Prema saznanjima Srpskainfo, Ostojića je ispred kluba sačekala nepoznata osoba koja je na glavi imala belu kapuljaču. Čim je Miloš izašao iz svog džipa „BMW X5“, ubica je na njega ispalio više hitaca iz automatske puške, a tri su ga pogodila. Zadobio je povrede karlice i preminuo je na putu do bolnice.

Ovo ubistvo šokiralo je tamošnju javnost jer građani Istočnog Sarajeva za pokojnog Ostojića imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan momak, pomagao je porodici, nikada ništa ružno o njemu nisu čuli.

Potiče iz veoma imućne porodice, a veliki broj meštana Istočnog Sarajeva zaposleno je kod njih. Takođe i kafić ispred kojeg je ubijen bio je u vlasništvu njegove porodice, kao i pekara “Zlatno zrno”, ali i palačinkarnica “Zlatno zrno” u Istočnom Sarajevu.