MOGLI SMO DA PREOKRENEMO: Košarkaši Partizana svesni da su propustili priliku za vrednu pobedu u Litvaniji

V. P.

03. 01. 2019. u 18:54

Verujem da smo propustili odličnu priliku da pobedimo na veoma teškom gostovanju - svestan je i bek crno-belih Vanja Marinković koliko su bili blizu "brejka" u Litvaniji

МОГЛИ СМО ДА ПРЕОКРЕНЕМО: Кошаркаши Партизана свесни да су пропустили прилику за вредну победу у Литванији

Đorđe Gagić Foto Evrokup

JOŠ nisu spremni košarkaši Partizana za završni test ubrzanog kursa trenera Andree Trinkijerija o pobeđivanju na teškim gostovanjima. U duelu sa Ritasom u Vilnjusu na početku top 16 faze Evrokupa dobro su odradili pripremne časove, ali im je nedostajala nijansa koja deli ozbiljne timove od onih koji su na putu da to postanu.

U poslednjoj četvrtini primakli su se na samo dva poena zaostatka, kada ih je ponovo posetio osećaj već doživljenog. Manjak koncentracije u presudnim trenucima, greške načinjene iz brzopletosti, promašeni otvoreni šutevi.

- Verujem da smo propustili odličnu priliku da pobedimo na veoma teškom gostovanju - svestan je i bek crno-belih Vanja Marinković koliko su bili blizu "brejka" u Litvaniji. - Kao ekipa sa mnogo iskusnih igrača, Ritas je svaki put koristio trenutke kada smo gubili fokus. Uprkos tome, uspeli smo da ostanemo u igri do kraja utakmice i dođemo do nekih situacija koje su mogle potpuno da preokrenu stvari na terenu. Nažalost, u završnici smo promašili neke šuteve koje najčešće pogađamo.

Utisak da su nepažnjom ostali bez novogodišnjeg poklona, koji bi im prilično olakšao pokušaj da načine još jedan iskorak i plasiraju se u četvrtfinale Evrokupa, deli i centar Đorđe Gagić.

- Na kraju je Ritas ostvario zasluženu pobedu, jer je uspeo da kazni naše greške i iskoristi svoje šanse. Ipak, ne mogu da pobegnem od utiska da smo mogli da preokrenemo rezultat i vratimo se kući sa izuzetno vrednom pobedom. Od žaljenja nema vajde, pokušaćemo da izvučemo neke pouke i pobedimo u sledećoj utakmici - konstatuje Gagić.

Partizan u narednom kolu top 16 faze Evrokupa dočekuje berlinsku Albu 9. januara (20.00).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

miki

03.01.2019. 19:44

Cuj Vanja prica ,pa on ne moze da pogodi kos kad treba to nisam video od kada postojim. Ko li ga drzi,da mlad je kazu,pa kad ce pogadjati ? On da prelomi utakmicu nikad ,zali boze ako boljeg sutera nemaju, ko li su mu sponzori?

Ivan

03.01.2019. 19:57

Dokle da slusamo iste price pravdanja poraza pre par dana Cedevita i dokle tako sramota nevidjena igra sa mnogo gresaka sut skok dodavanje lopte dokle tako sta se to desava pobedi nas ko stigne tako bilo kod Boze ,Mute , Djileta , Canka evo i sad sta se to radi na treninzima bog zna .Je vidite Zvezdu ima nista poceban tim a dobija Covic gine a Vanja pozira sminker e tako se ne igra i nema rezultata Vanja je trebo da bude drugi Bogdan ali ali ali nije zeleo .Bog nam pomoga na dalje i sreca .

Ronin

03.01.2019. 19:57

Mogli smo da preokrenemo?! Da ste mogli/znali vi bi preokrenuli?! Stalno jedne iste fraze: mogli smo, nismo imali srece, sudije itd. Dajte jednom, bar jednom izjavu: protivnik je bio bolji i zasluženo je pobedio. Budite veliku i u porazu, a ne samo u pobedi.

Mogli ste, al niste

03.01.2019. 20:33

Osim suludog trčanja ko da vas jure bikovi u Pamploni treba imati i mozga u glavi.

Doktor

03.01.2019. 20:48

Ima mnogo istine u izjavama naša dva košarkaša, ali ja ponovo moram da pošem o Jankoviću. Čovek nema snage. Nema odraz. Nema skoka. Najveći kvalitet za našeg krilnog centra je šut, i to za tri poena. Najviše od svega vređa izraz lica našeg Jankovića, dok nešto žvaće, valjda po uzoru na neke NBA zvezde. Čovek od dva metra a ne može da postigne koš iz reketa. Kada igra leđima šutne onaj poznati šut koji je izvodio Divac....Ne ide to...To je jako loša opcija. Neka pogleda Rađu. Strašno loš igrač..