ĐOKOVIĆ U POLUFINALU DOHE: Novak se namučio, ali posle preokreta pobedio Basilašvilija

S.K.

03. 01. 2019. u 17:50

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dohi, pošto je danas pobedio Nikolosa Basilašvilija (4:6, 6:3, 6:4)

ЂОКОВИЋ У ПОЛУФИНАЛУ ДОХЕ: Новак се намучио, али после преокрета победио Басилашвилија

- IDEMO, breeeeeee - uzviknuo je Novak Đoković posle još jednog preokreta na Otvorenom prvenstvu Katara u Dohi. Prvi reket sveta je i danas posle dosta muka savladao 21. igrača planete Gruzina Nikoloza Bazilašvilija sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:4). Naš najbolji teniser će u petak u polufinalu igrati sa Špancem Robertom Bautistom Agutom.

Đoković je loše ušao u meč. Srbin je već u prvom gemu, na svom servisu dozvolio raspoloženom Gruzinu da iskoristi svoju prvu brejk loptu i povede sa 1:0. Bazilašviliju je taj prvi gem bio vetar u leđa u nastavku meča, pa je sigurnim servisima i raznovrsnim udarcima uzdrmao Đokovića, jer je brzo i lako poveo sa 4:1. Tek tada se budi naš as, polako dolazi do svoje igre i uspeva da vrati jedan brejk za 3:4. Nažalost, nije imao snage za preokret u prvom setu, tako da je razigrani i uporni Gruzin uspeo da prvi stigne do šestog gema za 1:0 u setovima. U tom delu meča Đokovića je naročito mučio prvi servis, dok je na drugoj strani Bazilašvili bio veoma siguran sa osnovne linije

Vođstvo rivala primoralo je Đokovića da podigne nivo svoje igre u drugom setu. Popravio je prvi servis, zaigrao raznovrsnije. Krenuo je odlično, brzo je napravio brejk i uspeo je da se odvoji na 3:0. Bazilašvili je pretio, pokušao ponovo da nametne svoju igru, ali nikako nije uspevao da iznenadi, kao u prvom setu, Đokovića. Novak je bio strpljiv u odsudnim trenucima, a u devetom gemu je posle duge razmene loptice uspeo da spase brejk loptu i da svoju prvu set loptu pretvori u - 1:1 u setovima.

U trećem setu videlo se da su obojica tenisera umorna, naročito se kod Đokovića osećalo da je iscrpljen. Zato je taj deo igre obilovao usponima i padovima obojice igrača. Đoković je već na startu oduzeo servis protivniku, ali mu je već u sledećem gemu dozvolio da vrati brejk i izjednači. Rivali su bili izjednačeni sve do petog gema, kada je Đoković pokazao zašto je broj jedan na svetu, jer je uspeo da iskoristi novu brejk loptu za vođstvo od 3:2. Od tog trenutka mudro je čuvao teško stečenu prednost, nije dozvoljavao Gruzinu da ponovo izjednači, a poslednji gem u meču odigrao je maestralno, jer je uz dva asa uspeo da stigne do 6:4.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

prellee

03.01.2019. 17:56

Radost koja najčešće dolazi od ovog čovjeka je radost od VELIKOG Novaka Đokovića. Čestitam i hvala na uživanju 2 h.

неимени

03.01.2019. 17:57

Ваљда је казао коју добру о својим комшијама Французима. Он воли све своје комшије и сматра их једнаким себи. Ту ме једино мало буни зашто онда увек прича о крватима. Монако и крваЦка нису комшије.

Miki-Zg

03.01.2019. 18:49

Repriza meča od jučer .Novaku nedostaje agresivnost ,svježina ,vjerujem da će to iskazati u polufinalu . Ne treba igrati u dublu ,samo singl !

Pera

03.01.2019. 20:21

@Miki-Zg - Upravo to! Novak ne može kvalitetno igrati na dva fronta. Videlo se da nema svežine nit snage i preciznosti u udarcima. Disao je kao riba na suvom.

Vertical Limit

03.01.2019. 18:57

Uh znojio sam se nervirao,ali vredelo je...Majstor je majstor i kad stvari ne funkcionisu najbolje...

gedza

03.01.2019. 22:49

Idemooooo breeeee majstoreeee.....No1e majstore nije lako igrati po dva meča u danu al ajd deo priprema po toj suludoj vrucini ...Pazi se samo povreda. Idemooooooooooo najbolji tim na svetu.