VANSI: Aerodrom Nikola Tesla Beograd promenio logotip ali ne i ime

Beta

03. 01. 2019. u 16:11

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nije promenio ime nakon što ga je francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports) preuzela u koncesiju, već je izmenio dizajn logotipa

ВАНСИ: Аеродром Никола Тесла Београд променио логотип али не и име

Beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nije promenio ime nakon što ga je francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports) preuzela u koncesiju, već je izmenio dizajn logotipa, rečeno je danas agenciji Beta u toj kompaniji.

Na pitanje zašto u logotipu aerodroma nema imena slavnog naučnika Nikole Tesle, rekli su da je dizajn novog logotipa prilagođen međunarodnim standardima kompanije Vansi.

Na novom logotipu piše "Belgrade Airport" i da tim aerodrom upravlja "Vinci Airports".

"Ime Nikole Tesle i dalje je prisutno u nazivu aerodroma, a novi dizajn logotipa odgovara jedinstvenom brendingu kompanije Vinci Airports", navela je kompanija Aerodrom "Nikola Tesla".

Međunarodni standardi Vansija predviđaju da aerodromi koji pored imena grada sadrže i ime zaslužnog građanina u logotipu nose samo ime grada u kome je aerodrom.

PROČITAJTE JOŠ: "Tesla" u rukama Francuza

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je u martu ove godine, a ukupna nominalna vrednost te transakcije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra) i obuhvata jednokratnu naknadu, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Nena

03.01.2019. 17:02

To je propust naše vlade koja nije zaštitila naziv aerodroma u logotipu. Ja pitam Vinci Airports kako bi izgledao logotip aerodroma Nikola Tesla kad bi postojao još jedan aerodrom u Beogradu? Bez naziva aerodroma u logotipu kako bi se znalo o kojem aerodromu je reč? Pogotovo ako bi i tim drugim aerodromom upravljala kompanija Vinci Airports.

Vuk

03.01.2019. 17:09

Nikola Tesla nije po medjunarodnim standardima kompanije Vansi? Mozda da ga nazovemo "Sarkozi"?

Predrag

03.01.2019. 18:32

@Mnogo bolje - Kakve su to upletene kokoške? Da li se to misli na grb Nemanjića (iz kojega je izveden amblem Er Srbije)?

Sasa Aleksic

03.01.2019. 19:26

Za mene ce uvek biti Nikola Tesla,koliko god puta menjali naziv,logo I vlasnike.

SASHA

04.01.2019. 02:57

@Sasa Aleksic - Za nas ce uvek biti Nikola Tesla ali ea buduce putnike ne jer nece pisati non gde mislim da je ovo neki propust n a koje nasi nisu sigurno znali

mile

03.01.2019. 19:30

Sve je to u redu. Ali kam gu pare za dividendu? Vansi France uplatio na račun Vansi Srbija. Ko je dobio nadoknadu iz slova Ugovora o koncesiji? Za sada niko. Kam gu pare?

DW

03.01.2019. 20:10

Čuj, međunarodni standardi Vansija?! Dobro da pod tim standardima nije preimenovan u Luj XIV.

Dragan

04.01.2019. 11:36

Realno, Tesla nikada nije leteo avionom ni u Beograd ni iz Beograda, niti je imao bilio kakve zasluge u aviosaobracaju i avioindustriji pa nije posteno da aerodrom nosi njegovo ime. Po dostignucima u oblasti elektrotehnike pametnije bi bilo da po njemu nosi ime EPS ili neki kablovsko-televizijski provajder/operater.