Region

0

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković večeras pušten na slobodu, terete ga za navodni državni udar

Autor: JU

Izvor: Beta

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković večeras pušten na slobodu, terete ga za navodni državni udar

Izvor: Foto: pixabay

Draško Stanivuković je izjavio da, osim njega, za navodni "državni udar" terete i Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića.

"Mene terete da sam inicirao ideju o navodnom državnom udaru i da sam Davora podstrekivao na to. Niti on niti ja nemamo takve pretenzije i namere niti smo ih ikada imali", rekao je poslanik PDP-a.

Stanivuković je dodao da su ga inspektori MUP RS optužili da krije Davora Dragičevića, dodavši da je to "najobičnija laž".

"Ne znam gde je, nadam se da je dobro. Ja sam njih pitao - gde je Davor, a pitam ih i dalje: Recite nam gde je Davor Dragičević", rekao je on.

Davor Dragičević poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija, kada mu se gubi svaki trag.

Policija je saopštila da traga za Dragičevićem.

Stanivuković je rekao da su ga optužili da je nameravao "upasti" u Radio-televiziju RS (RTRS), za lomljene stakla po gradu, za topovski udar na policiju i još niz prekršaja.

Prema njegovim rečima, iako su ga optužili za razna nedela, nigde u krivičnoj prijavi nisu naveli šta je konkretno uradio niti gde se tačno nalazio kada je navodno počinio ta nedela.

"Ne postoji nijedan dokaz za navedene tvrdnje MUP RS", rekao je Stanivuković.

Optužen je da je navodni državni udar pripremao u svojoj kući sa grupom prijatelja, što on najoštrije demantuje.

Prema njegovim rečima, državni udar se ne priprema sa par ljudi i "ne priprema se danas za sutra, tako da su sve te optužbe MUP RS laži".

On je najavio tužbe protiv MUP RS zbog progona, klevete i pokušaja da ga naprave državnim neprijateljem.

Stanivuković je juče uhapšen u porti crkve Hrista Spasitelja u centru Banjaluke, gde su bili okupljeni građani koji su palili sveće za ubijenog Davida Dragičevića.

PDP je danas zatražio da Stanivuković odmah bude pušten na slobodu, optuživši MUP RS za kršenje ljudskih prava i slobode izražavanja.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR