ĐOKOVIĆ TEŠKO PREGRMEO MARTONA: Novak posle velike borbe savladao sjajnog Mađara Fučeviča

S. K.

02. 01. 2019. u 17:36

Srbin napravio preokret, a sutra igra sa Rubljovom ili sa Bazilašvilijem

ЂОКОВИЋ ТЕШКО ПРЕГРМЕО МАРТОНА: Новак после велике борбе савладао сјајног Мађара Фучевича

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

TEŽE nego što se očekivalo Novak Đoković je izborio četvrtfinale teniskog turnira u Dohi. Prvi reket sveta je posla dva sata velike borbe, tek u trećem setu slomio otpor raspoloženog i neugodnog Mađara Martona Fučeviča - 4:6, 6:4, 6:1. Srbin će se sutra za ulazak u polufinale boriti sa Rusom Rubljevom ili Gruzinom Bazilašvilijem. Među osam je i Dušan Lajović, koji će sutra igrati sa Italijanom Čekinatom.

Fučevič je večeras pružio žestok otpor najboljeg igraču sveta. Mađar je igrao hrabro, sigurno, ubitačnim servisom sve do desetog gema drugog seta nije dozvolio Đokoviću da dođe do brejk lopte. I onda je napravio grešku, jer je zatražio čelendž kod druge Novakove set lopte. Loptica je "zakačila" liniju, poen je pripao Srbinu, koji je izjednačio na 1:1 u setovima i odahnuo. Naš najbolji sportista je u trećem setu oduvao sa terena sjajnog Martona, koji nije mogao da se oporavi zbog pogrešne procene na kraju drugog seta.

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK U DOHI PRIČAO O ŠETNjI S KAMILOM: Prvo sam se uplašio, ali smo se sprijateljili (VIDEO)

- Bio sam sateran u ćošak, morao sam da se borim da bih se vratio u meč. To mi je uspelo u desetom gemu drugog seta, pogodio sam liniju i to je preokrenulo meč u moju korist - priznao je posle meča Novak Đoković, koji je u prvom kolu, sinoć oduvao Damira Džumhura iz BiH sa 6:1, 6:2.

U prva dva seta viđena je žestoka borba. Mađar je igrao rasterećeno, izvanredno je servirao, malo grešio, nije dozvoljavao Đokoviću da se razmahne. U prvom setu Fučevič je prvi došao do brejk lopte, treću je pretvorio u 5:4, a onda na svoj servis silovito došao do vođstva od 1:0 u setovima. U trećem setu igrao se gem za gemom. Novak je nekoliko puta bio blizu brejk lopte, ali je Fučevič uspešno odolevao. I onda je kod vođstva Đokovića od 5:4, nekoliko puta zadrhtala ruka Fučeviču, a kod druge protivnike brejk lopte je napravio pogrešnu procenu i bez potrebe zatražio čelendž. Ta greška ga je slomila u nastavku meča.

PROČITAJTE JOŠ: NOVAK KAO BRZI VOZ: Đoković pregazio Džumhura na startu turnira u Dohi

- Fučevič je bio bolji igrač u prva dva seta, igrao je odlično sa osnovne linije, veoma pametno, često je menjao ritam, šetao me je po liniji i čestitam mu na dobroj partiji i želim mu mnogo uspeha na Australijan openu - istakao je Đoković.

Novak je nekoliko puta zatražio i pomoć od publike:

- Podrška mi je bila neophodna, jer sam igrao protiv igrača koji je odlično udarao lopticu. Hvala navijačama.

Težak meč igrao je i drugi Srbin Dušan Lajović, koji je savladao Litvanca Berankisa sa 7:6, 0:6, 7:5.

NADAL ODUSTAO
DRUGI reket sveta Rafael Nadal morao je da odustane od turnira u Brizbejnu. Španac se povukao zbog problema s levom butinom, jer ne želi da rizikuje težu povredu pred Australijan open.
- Osećam se mnogo bolje nego pre četiri dana, ali postoji rizik da se povreda pogorša - istakao je Nadal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miki-Zg

02.01.2019. 18:02

Uh ,crne misli su mi išle po glavi pri kraju drugoga seta .Ipak je Mađar pokleknuo ,tako da sam pogodio krajnji rezultat 6 : 1 u trećem setu !

Miki-Zg

02.01.2019. 20:49

@Miki-Zg - Na tvoje inovativno pitanje ;odgovaram ti na hr: jeziku ? Unatoč ,usprkos svega ,glede i u svezi toga ,što ti nije jasno gospon Aco ?

Aca

03.01.2019. 22:12

@Miki-Zg - Jasno si mi dao do znanja da dobro vladaš prilozima , pa i srbizmima . Ja bih UPRKOS i usprkos da mi pojasniš , a glede prošle tekme , koji je od dva tenisača bio Mađar a koji Srbin ? Hvala !