Torgan Azar i Lukaš Pišček
Torgan Azar i Lukaš Pišček

Stiže zamena i to bolji igrač: Dortmund kreće po Azara

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.01.19. | 13:12

Cena oko 40.000.000 evra

Sad kad su u lovi sve je moguće. Sve, pa i da Torgan Azar dođe u Borusiju Dortmund.

Ako pitate nas u redakciji MOZZART Sport, bolji je Belgijanac igrač od Kristijana Pulišića, koji će se na leto, u poslu vrednom 64.000.000 evra preseliti u Čelsi. Borusija ima dovoljno vremena da mu pronađe odgovarajuću zamenu, a ako je verovati početnim informacijama, krilni napadač Menhengladbaha označen je kao idealno rešenje.

Izabrane vesti

Mediji u nemačkoj i Belgiji – logično, jer je njihov reprezentativac – „zavrteli“ su vest da je mlađi Azar pred vratima Vestfalena, što bi po više osnova bio napredak u njegovoj karijeri. Em bi prešao u klub koji gaji napadački stil, em bi se konstantno borio za naslov prvaka i učestvovao u Ligi šampiona, em se zasitio igranja u Gladbahu, em bi ponovo sarađivao sa Lusijanom Favrom, koji ga je trenirao na Borusija parku u sezoni 2014/15, dok je bio pozajmljen igrač Čelsija. U međuvremenu, Menš je otkupio njegov ugovor i nada se da bi sjajnu sezonu mogao da unovči na kraju tako što će ga prodati neposredno pred ulazak u završnu godinu saradnje.

A 12 golova i sedam asistencija ove sezone – što u prvenstvu, što u DFB kupu – ne samo da predstalvjaju daleko bolji učinak od Pulišićevog (tri pogotka, četiri dodavanja, s tim da je Amerikanac hrvatskog porekla pet godina mlađi) već nagoveštavaju da bi se sjajno uklopio u napadački format imenjaka iz Dortmunda. Menhengladbah ga ne bi pustio ispod 40.000.000 evra, što je obeštećenje koje žuto-crni mogu da plate. Ako to i učine, a sigurno neće pre kraja sezone, postao bi Torgan Azar najskuplje pojačanje u istoriji, pošto je na tronu trenutno Andre Širle, pre dva i po leta plaćen Volfzburgu 2.500.000 evra.

Još nešto: mada su veliki rivali, imenjaci neguju fine poslovne odnose poslednjih godina. Najpre je Marko Rojs stigao u Dortmund, leta 2017. šarnuo je Mahmud Daud, a Menhengladbah odlazili su Jonas Hofman (2016) i Matijas Ginter (2017).

FOTO: Reuters


tagovi

Borusija MenhengladbahBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara