NAJAVA DANA (sreda, 2. januar): Večiti u Evrokupu, Đoković i naravno Englezi

Vreme čitanja: 4min | sre. 02.01.19. | 08:19

Pogledajte koji nas zanimljivi sportski događaji očekuju danas...

7736: N. ĐOKOVIĆ – M. FUČOVIČ, 15.00
(Tenis, ATP Doha)

Ne bi trerbalo najbolji teniser sveta da ima problema u drugom kolpu turnira u Dohi. Juče je prepustio smao tri gema Damiru Džumhuru, a danas ga očekuje duel sa Mađarom Fučovićem, koga je tukao na poslednjem izdanju US opena (3:1). Novak ima samo jedan poraz na poslednjih osam mečeva.

Izabrane vesti

2043: ČELSI – SAUTEMPTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Sa dva zahtevna gostovanja, Votfordu i Kristal Palasu, Čelsi je doneo maksimalnih šest bodova i odlepio se od Arsenala. Pre poraza od Lestera nanizao je četiri pobede na Stamford bridžu bez primljenog gola. A Sautempton, i sa Hasenitlom na klupi, ima očiglednih problema u odbrani, primio je 14 golova na poslednjih sedam utakmica. Plavci su dobili sedam vezanih međusobnih duela.

2045: NJUKASL – MANČESTER JUNAJTED, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Crveni đavoli kao preporođeni. Pod vođstvom Ole Gunara Solskjera vezali su tri ubedljive pobede, uz gol-razliku 12:3. Početkom oktobra Mančester je posle dva gola zaostatka slavio 3:2, pogotkom Aleksisa Sančeza u 90. minutu. Njukasl je bez pobede tri utakmice, ali na poslednja dva duela sa Junajtedom na Sent Džejms parku nije primio gol.

2040: HADERSFILD – BARNLI, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Okršaj timova koji će se boriti za opstanak gosti dočekuju u boljem raspoloženju pošto su za vikend tukli Vest Hem i prekinuli seriju od tri poraza. Hadersfild je najgori sastav Premijer lige sa sedam uzastopnih poraza. Tri prethodna duela ovih timova završena su u opsegu 0-2 gola.

2041: VEST HEM – BRAJTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

U odnosu na zabrinjavajući početak sezone, Vest Hem se stabilizovao i dobio pet od poslednjih sedam mečeva. Svaki put uz bar dva data gola, međutim... Sa Brajtonom mu ne ide u poslednje vreme, pa je pretrpeo tri vezana poraza. Tim sa juga Engleske je u minuloj rundi savladao Everton, što mu je prva pobeda posle četiri sušna kola.

2042: BORNMUT – VOTFORD, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Trešnjice u poslednjih šest utakmica imaju čak pet poraza, a opravdanje mogu da pronađu u činjenici da su im rivali bili Liverpul, Čelsi (u Liga kupu), Totenhem i Mančester junajted. Votford igra daleko stabilnije, pa u minulih pet rundi ima samo poraz od Čelsija. U to, nije poražen na poslednja tri gostovanja na Vitaliti stadionu.

2044: VULVERHEMPTON – KRISTAL PALAS, 20.45
(Fudbal, Engleska 1)

Vulvsi su postali majstori nepredvidivosti, jer više niakko ne možete da budete sigurni kako će odigrati. Jedan dan izgube od Hadersfilda, sledeći dan dobiju Čelsi... Doduše, Kristal Palas je posle šokantnog trijumfa na gostovanju Mančester Sitiju otvorio neke nove frontove i ovaj meč donosi mnogo neizvesnosti. U svakom od poslednja četiri međusobna susreta na Molinou pala su bar tri gola, a u prethodna tri prolazio je tip GG&3+.

4105: PORTIMONENSE – BENFIKA, 21.15
(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je uhvatila stabilnu formu u domaćem prvenstvu i nanizala je pet trijumfa, dok je Portimonense posle turbulentnog početka sezone ipak u malo boljem momentumu, jer ima tri pobede u prethodna četiri kola. U dva navrata, oba puta na svom terenu, Portimonense odigrao je na mnogo golova i prolazio je tip 4+. Prošle sezone Benfika je slavila na istom gostovanju sa 3:1, mada treba obratiti pažnju da su prethodna tri Benfikina odlaska van Luža završena sa po 1:0.

7019: RITAS – PARTIZAN, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Parni valjak bi Vilnjusu lako mogao da predstavi novo pojačanje – Nikolu Jankovića i u kompletnom sastavu potraži prvi brejk u nastavku Evrokupa, dok Ritas traži šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima. Ritas je pronašao ritam na svom terenu i sve ređe gubi, mada je i Partizan važnu pobedu za TOP 16 ostvario upravo na gostovanju Asvelu u Lionu. Doduše, crno-beli nisu dobili Ritas kao gosti preko devet godina.

7022: CRVENA ZVEZDA – LIMOŽ, 20.00
(Košarka, Evrokup)

Crveno-beli žele da započnu 2019. na način na  koji su završili godinu za nama – ubedljivom pobedom na startu TOP 16 faze Evrolige. Večeras će se jedna pobednička serija završiti, pošto ih Zvezda ima osam, a Limož šest u nizu u svim takmičenjima. Ove sezone je samo Monako uspeo da savlada Zvezdu u Beogradu, dok je Limož nanizao tri pobede posle teške serije poraza na gostovanjima.

7023: VALENSIJA – UNIKAHA, 20.45
(Košarka, Evrokup)

Repriza finala Evrokupa iz 2017. godine i prilika da Valensija potvrdi ovosezonsku dominaciju. Slepi miševi nanizali su osam pobeda u svim takmičenjima, neretko i sa preko 83 ubačenih koševa, dok gosti iz Malage igraju valovito i bez kontinuiteta. Mada je prvi ovosezonski okršaj ovih sastava dobila Unikaha na svom terenu, Valensija je slavila u poslednja tri međusobna susreta u svojoj dvorani.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara