Tek okončana, 2018. godina u vestima: Alternativne nagrade

Od čudnih, do začuđujućih i potpuno neverovatnih. Evo priča koje su nam zapale za oko tokom 2018. godine

BBC

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2019.

10:54

Tek okončana, 2018. godina u vestima: Alternativne nagrade

Čestitamo, izgurali ste još jednu godinu uz vesti.

Znamo da nije bilo lako, stoga mislimo da zaslužujete nagradu: evo našeg pregleda trenutaka koji su nam izmamili osmehe tokom 2018. godine.

Najsmotaniji pljačkaši godine

Pobednici

Konkurencija je bila jaka, ali na kraju, pobednik je samo jedan.

Pogledajte ove kineske kvazi-lopove kako spretno koriste cigle u akciji... Pa, da vam ne prepričavamo, sami pogledajte video.

Počasna pratnja

Odakle da počnemo?

Drugo mesto zauzimaju članovi bande koji su planirali da opljačkaju prodavnicu u Belgiji, kada im je vlasnik rekao da će u kasi imati više novca ukoliko dođu kasnije. Naravno, uhapšeni su čim su se vratili.

Srebro ide u ruke smotanom pljačkašu iz Kolorada koji je trapavost pretvorio u čistu umetnost.

Najhrabrija životinja

Maèka nikada ne bi uradila ono što je uradio Maks/QUEENSLAND POLICE
Pobednik

Gledaoci su u junu u napetosti posmatrali hrabrog rakuna koji se peo uz 23-spratnicu u Sent Polu u državi Minesota. Razlozi zbog kojih se rakun odlučio na ovaj poduhvat ostaće zauvek nepoznati, ali podvig ostaje upisan u istoriji.

Počasna pratnja

U aprilu, trogodišnja Aurora je odlutala od kuće Australiji. Njen sedamnaestogodišnji pas Maks, koji je poluslep i gluv, pratio ju je 25 kilometara kroz šumu i na kraju je doveo spasioce.

Maks je kasnije odlikovan za počasnog policijskog psa. Dobar dečko.

Trampovo remek-delo godine

Jedna od fotografija godine./EPA
Pobednik

Ova fotografija na kojoj svetski lideri razgovaraju sa američkim predsednikom Donaldom Trampom na G7 samitu u junu predstavlja remek delo tajminga i govora tela.

Fotografiju je uslikao reporter nemačke vlade Jesko Denzel i brzo zadobio pažnju svetske javnosti (iako fotografije napravljene nešto kasnije pričaju sasvim drugu priču).

Počasna pratnja
Gde su uprte sve ove oèi?/Andy Thomas Artist
Sliku nazvanu "Republikanski klub" naslikao je umetnik Endi Tomas iz Misurija. Slika je okačena u Beloj kući i neki oštrooki TV gledaoci su je primetili u oktobru.

Prikazuje grupu republikanskih predsednika kako uživaju u piću i priči, i to je poklon američkom predsedniku od kongresmena.

Samo ne pokušavajte da shvatite zašto je Trampova glava na telu nekog drugog čoveka ili zašto svi gledaju u različitim pravcima.

Mušterije godine

Pobednik

Jedan francuski supermarket je u januaru snizio cenu Nutele za 70 odsto i, prosto neizbežno, izbili su neredi. Ljudi, znate li da postoje i ostali čokoladni kremovi?

Počasna pratnja

Ne želeći da zaostaju za komšijama sa druge strane kanala, Britanci su takođe burno reagovali kada je restoran brze hrane KFC u februaru nakratko trebalo da zatvori 900 restorana zbog problema sa dostavom namirnica.

Policija u Engleskoj je morala ljubazno da podseti građane da nije neophodno zvati vojsku i policiju ukoliko ne možete da nabavite pohovanu piletinu. Opet, postoje i drugi restorani koji služe piletinu.

KFC je u međuvremenu reagovao na "krizu“.

Posebna na grada za obmanjujuće životinje

Èemu takva faca/Mahmoud A Sarhan
Pobednik

Da razjasnimo jednu stvar: zoološki vrt u Kairu negira da je ovo magarac i insistira da je to zebra.

Ali s druge strane... pa, pogledajte ga samo.

Počasna pratnja

Za razliku od zebre, ovaj mravojed je pravi. Postoji samo jedan problem... mrtav je. To je bivši mravojed. Nema više mravojeda, okej?

Fotografija mravojeda koja se kreće ka mravinjaku je osvojila nagradu za najbolju fotografiju divljine, ali je kasnije diskvalifikovana kako su naučnici utvrdili da je mravojed zapravo prepariran. Fotograf Marsio Kabral tvrdi da fotografija nije nameštena.

Nagrada Zlatni trapavac

Mora da je ozbiljno, jer je sve napisano velikim slovima/Twitter
Pobednik

U oblasti koja vrvi kandidatama, molimo vas da glasnim aplauzom odate priznanje čoveku koji je u januaru slučajno poslao upozorenje svakom stanovniku Havaja, poručivši da potraže sklonište, kako se balistička raketa sprema da pogodi region.

Nije neophodno reći da je lažni alarm pobudio ogromnu paniku među ljudima, naročito zato što je Severna Koreja bila u jednom od svojih "hej-hajde-da-pretimo-Americi-da-ćemo-je-napasti", raspoloženju.

Počasno drugo mesto

Da li je to čovek koji je slučajno isušio kanal u julu?

Ili umetnica koja je uništila statuu u Španiji jeftinom restauracijom?

Ili možda japanski mašinovođa koji je osramotio kompaniju zato što je krenuo sa stanice 25 sekundi ranije?

Ne, to je aviokompanija koja ne ume da napiše sopstveno ime.
Imali ste jedno zaduženje/Cathay Pacific

Najfascinatnije tečno otkriće u 2018. godini

AFP/Getty Images
Pobednik

Neobična kategorija, definitivno, ali ovo je neobičan tekst, a vi ga još uvek čitate, tako da - koga briga.

Pobednik je ovo:

Izvinite.

Ono što vidite je posebno opojna crveno-smeđa tečnost nalik onoj iz kanalizacije, koja je lagano izdržala 2.000 godina u sarkofagu u Egiptu.

Miris tri istrulela tela je bio toliko jak, da su arheolozi morali da napuste prostoriju čim su otvorili sarkofag ovog leta.

Nikakvo prokletstvo nije oslobođeno, tako da će čovečanstvo morati da se suoči sa sopstvenim gresima na drugi način.

Počasna pratnja

Voda na Marsu! Prava voda na Marsu! Ukusna, sveža voda! Na Marsu! (Upozorenje: ne možemo da potvrdimo da je bezbedno piti vodu na Marsu).

Najvatrenija porodična svađa

Pobednik

Zapitajmo se kako je proslavljen Božić u domu Rotondovih u državi Njujork ove godine.

Letos su tridesetogodišnjeg Majkla Rotonda tužili roditelji, želeći da njihov sin napusti kuću.

Kažu da je neprestano odbijao njihove molbe da se iseli, ali je na kraju morao, kad je izgubio slučaj na sudu. Alu ne pre nego što je pozvao policiju zbog svađe oko Lego kocki.

Počasna pratnja

U julu, Barbara Redik je pozirala za fotografiju držeći ogroman ček, zajedno sa rođakom Tajronom Maklnisom. On se smejao, ona ne. Zatim se okrenula ka njemu i rekla "Vidimo se na sudu."

Raspravljali su se da li je ona pristala da podele dobitni tiket za kanadsku lutriju. Na kraju nisu morali da idu na sud - Maklnis je dobio 350.000 kanadskih dolara u dogovoru, tako da je imao dosta dobre razloge da nastavi da se kezi.

"Kako se ja toga nisam setio/la?" nagrada za domišljatost

Verovatno najgenijalnji Novozelanðani/David Saunders
Pobednici

Tokom proslave Nove godine na poluostrvu Koromandel na Novom Zelandu bilo je zabranjeno konzumiranje alkohola. Stoga je jedna grupa prijatelja napravila veštačko ostrvo, tvrdeći da se tako nalaze u međunarodnim vodama i da se zabrana ne odnosi na njih.

Počasna pratnja

Tokom Svetskog prvenstva u junu, spekulisalo se da bi francuski napadač Antoan Grizman mogao da pređe u Barselonu. Španski novinari su bili nestrpljivi da postave to pitanje tokom pres konferencije.

Francuski tim nije želeo da se o tome razgovara, tako da su zahtevali da se na konfereciji govori isključivo na francuskom.

Zato se jedan španski novinar setio da uradi sledeće: iskoristi mobilni telefon kao ličnog prevodioca.

Darvinova nagrada za opstanak najsposobnijih

Legenda/Geoff Pearson
Pobednik

To je Nikers, ogromno australijsko june.

Nikers je u oktobru završio na aukciji, ali prerađivači mesa su rekli da je prevelik.

Nikers je preživeo kako bi nastavio borbu.

Počasna pratnja

Jedan čovek u Nemačkoj je u avgustu pozvao policiju zato što ga je navodno terorisala mala veverica. Maltretiranju je došao kraj kada je osumnjičena veverica zaspala.

Njena upornost i slatkoća su se na kraju isplatile. Lokalna polcija je odlučila da usvoji vevericu kao novu maskotu.
Pogledajte ovo zastrašujuæe stvorenje/EPA/KARLSRUHE POLICE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: