Veselji: Spremni smo za sporazum sa Beogradom

Tanjug

31. 12. 2018. u 12:26

Predsednik tzv. kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je u intervjuu za RTK da je "Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom sada"

Весељи: Спремни смо за споразум са Београдом

Kadri Veselji, Foto: EPA

PRIŠTINA - Predsednik tzv. kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je u intervjuu za RTK da je "Kosovo spremno za sporazum sa Srbijom sada" i da je cilj Prištine jasan - da Srbija prizna Kosovo, odnosno da ih ne sprečava da uđu u UN.

Tvrdi da će biti unapređena prava zajednica i navodi da će 2019. godine "biti priznate crnogorska i hrvatska zajednica u ustavu".

Veselji je naveo da zemlje Kvinte daju punu podršku konačnom sporazumu sa Beogradom.


Prema njegovim rečima, uvođenje taksi na proizvode iz Srbije i BiH je "prirodan korak" nakon što je Priština ocenila da je, kako kaže, "Srbija imala agresivan pristup prema Kosovu".

Plan i ideja su potekli od premijera, rekao je Veselji i dodao da su to privremene mere koje će ostati na snazi "sve dok Srbija ne prekine s metodama protiv Kosova".

Veselji očekuje da će "Specijalni sud da potvrdi pravednu borbu OVK".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

benko

31.12.2018. 19:49

Nems pravedna borba u ratu ko god je pravio zlocine mora bez obzira da li je agresor ili zrtva mora da odgovara pred zakonom.

REALNOST ŽIVOTA

01.01.2019. 11:49

@Petar Petrovic - Moramo pregovarati , jer njih priznaju EU, SAD, Kadnada, Japan i druge razvijene i demokratske države .

srpski patriota

31.12.2018. 22:27

Vaš mentalitet je još uvek u devetnaestom veku.Zato nemožete da shvatite sa Srbijom ucenama ne postižete svoje ciljeve.Od dolaska na balkan bili ste sluge i zato ponizno zamolite Vučića da vam pomogne .On je čovek dogovora.

REALNA Srbija = trajan mir

01.01.2019. 11:47

Da bi se rešilo kosovsko pitanje, političari moraju znati PET stvari : 1).Kosmet će uvek biti srpski, tj u duši i srcu svakog Srbina ; 2).formalno i realno ono je samostalna država koju priznaje skoro cela Evropa , SAD i dr.; 3).u tim državama, živi 3 miliona Srba, koji šalju rođacima u Srbiji 3 milijarde evra godišnje, bez kojih Srbija ne bi biološki opstala; 4).Srpska će se lakše prisajediniti Srbiji (REALNA Srbija) , kada se Kosovo pripoji Albaniji;

preks

01.01.2019. 12:04

e sad Srbija nije spremna i šta ćemo sad,mpraćete malo da prićčekate na priznanje vaše silne države,pa neće vaše gluposti amerikanci braniti doveka .preteraste i Bogu i narodu.