Klej se vratio, vreme je i da se Golden Stejt podigne

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.12.18. | 15:21

Po sopstvenom priznanju, Voriorsi ove sezone nisu svoji. Poraz od Trejlblejzersa dva dana pre Tompsonove eksplozije bio je čak dvanaesti u sezoni. Poređenja radi, ekipa Stiva Kera je u prethodne četiri sezone najranije dolazila do dvanaestog poraza 20. januara ove godine. Dakle, u prošloj sezoni

Momenat kada je Klej Tompson pogledao u svoj desni dlan i rekao joj „Nedostajala si mi“ pošto je skupio dovoljno samopouzdanja i koncentracije da ubaci trojku kojom je zapečatio trijumf nad Portlandom pokazao je da se rasni šuter s trenutnim anomalijama vratio starim navikama i počeo da pogađa kada je najteže i najbitnije.

Strelac preko 1.650 trojki u svojoj NBA karijeri ove je sezone bio gotovo neprepoznatljiv. Loš u procenama, bez konstantne forme, slabog izbačaja... U poslednjih šest utakmica svega 6/31 sa distance. Ali, susret sa Portlandom došao je kao jasna poruka da se Klej Tompson vratio! Sada je vreme da isto učini i Golden Stejt.

Izabrane vesti

Po sopstvenom priznanju, Voriorsi ove sezone nisu svoji. Poraz od Trejlblejzersa dva dana pre Tompsonove eksplozije bio je čak dvanaesti u sezoni. Poređenja radi, ekipa Stiva Kera je u prethodne četiri sezone najranije dolazila do dvanaestog poraza 20. januara ove godine. Dakle, u prošloj sezoni.

Odavno nismo videli Golden Stejt koji ne uspeva da se izdvoji na vrhu tabele Zapadne konferencije. Zaostaje za Denverom jednu pobedu, ali ima i dva trijumfa više od trećeplasirane Oklahome. Zato, nije ni čudo što je Klej Tompson toliko priželjkivao da mu desna šaka vrati samopouzdanje i snagu.
“Iskreno, verujem da nigde nije ni otišla. Ali, konačno je proradila“, kaže Kevin Durant.

Tompsonova čudna proslava projurila je društvenim mrežama, iako on to nije želeo. Njegovi saigrači takođe razmišljali su samo kako da svog prijatelja vrate u optimalni ritam za rad. Jasno i zašto, pošto je ovo njegova najslabija šuterska sezona u karijeri. Pogađa ispod 40 odsto sa distance, a po prvi put je na 34,2 odsto! Zbog toga, verovatno, koristi više situacija da šutira sa poludistance. Prema određenim analizama, čak 27,3 odsto šuteva koje je uputio dolaze sa poludistance, što je najveći procenat još od svoje ruki sezone (2011/12). Uzima i najmanje šuteva za tri poena još od te sezone, sa svega 39,1 odstom pokušaja. Poređenja radi, prošle sezone imao je 44,2 odsto pokušaja sa iste distance.

Voriorsima je potrebno da Tompson bude onaj stari, iako je po reputaciji možda i najniži na lestvici petorke Kari – Tompson – Durant – Grin – Kazins. Istina, Demarkus Kazins tek treba da se pojavi na parketu... A utakmica protiv Finiksa mogla bi da posluži kao idealan poligon za vrtoglavi uspon. Jer, iako im nije prijatno u svojoj koži, Ratnici su i dalje prvi favoriti za titulu. Sa trenutnim skorom 24-13 trenutno su na putu da na kraju sezone uzmu 53 pobeda, što je generalno dobro za većinu prosečnih timova.

Finiks je bolji u poslednje vreme, pokazao je da ima potencijal, ali... Golden Stejtu je ova pobeda možda i potrebnija. Zbog jačanja samopouzdanja, rasta ekipe i najave boljih dana...

NBA

21.00: (1,15) Indijana (22,00) Atlanta (6,00)
23.55: (1,35) Šarlot (14,00) Orlando (3,70)
01.00: (1,50) Hjuston (13,00) Memfis (2,95)
01.00: (2,25) San Antonio (12,50) Boston (1,80)
02.00: (1,45) Nju Orleans (13,00) Minesota (3,15)
02.00: (1,35) Oklahoma (14,00) Dalas (3,70)
03.00: (5,00) Finiks (16,00) Golden Stejt (1,22)

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Klej TompsonGolden Stejt VoriorsFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara