31. decembar  2018. 13.41  | Izvor: Tanjug

Crna Gora: Na slučaj "Državni udar" još nije stavljena tačka

PODGORICA -

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tvrdi da podizanjem optužnice u slučaju pokušaj terorizma nije stavljena tačka na taj predmet, već je u toku istraga protiv dve osobe čije identitete nije mogao da otkrije da ne bi narušio postupak.

Katnić je u intervjuu podgoričkoj Pobjedi rekao da je istraga u predmetu terorizam u pokušaju izvršenog od organizovane kriminalne grupe, od otkrivanja do optuženja, završena za šest meseci.

Specijalno državno tužilaštvo je, kaže Katnić, i u optužnici naznačilo da postoje članovi kriminalne grupe koji nisu otkriveni i posebno koji nisu procesuirani.

"Trenutno se u Specijalnom državnom tužilaštvu vode istrage protiv dve osobe za koje postoji osnovana sumnja da su članovi ove kriminalne grupe. Tokom tih postupaka došlo se do veoma kredibilnih dokaza na osnovu kojih je moguće pokrenuti postupak protiv još nekoliko lica, što je rezultat ovog krivičnog postupka", rekao je on.

spuz, bikic, drzavni, udar, crna, gora

Prema njegovim rečima, ni u jednom postupku se ne može predvideti do kada će trajati, jer to zavisi od brojnih okolnosti na koje tužilaštvo često ne može da utiče.

Kako je naveo, ako samo logički razmišljamo, svakom ko je nevin u interesu je da se bilo koji postupak što pre završi, kako bi dokazao svoju nevinost.

"U ovom predmetu kao da se smišljaju aktivnosti koje bi uticale na odugovlačenja, pa vi sami izvucite zaključak zašto je to tako", rekao je Katnić.

On je kazao da je upravo mislio na slučaj Branke Milić, mada je i u prošlosti sličnih situacija bilo mnogo.

"Sud je doneo odluku da se ovoj optuženoj sudi u odsustvu, ali u svakom slučaju postoji mogućnost da ove činjenice utiču na odugovlačenje postupka", rekao je Katnić.

On je ponovio da određene kriminalne strukture preduzimaju radnje s ciljem ugrožavanja njegovog fizičkog integriteta.

"Sada vam ekskluzivno saopštavam, dok vodimo ovaj razgovor, deluju određene strukture na pripremanju moje likvidacije", rekao je Katnić.

Srodne vesti