Dačić: Ne odustajem od song diplomatije, imam repertoar i za Putina

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od "song diplomatije" i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura - "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri".
"Posete predsednika Putina su uglavnom kratke i nema mnogo prilika za neku opušteniju atmosferu. Inače, i on voli da peva, a moj izbor bi bio, po meni najlepša ruska pesma 'Podmoskovske večeri' i , naravno, 'Kaljinka'", rekao je Dačić za "Novosti".
 
"Kaljinka" je, kako kaže Dačić, obavezni deo njegovog "diplomatskog repertoara", a tu pesmu je pevao "ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima" koji su uživali i aplaudirali.
 
"Gostima volim da otpevam 'Santa Lučiju' i 'Mi mu timonis', grčku pesmu koja govori o ljubavi Grkinje i srpskog vojnika. Neko je prevodi - 'Ne plačite oči moje'", objasnio je Dačić.
 
Šef diplomatije tvrdi da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali sa jednom od njegovih omiljenih pesama - "Miljackom".
 
Sumirajući prošlu godinu na izmaku, Dačić je naveo da je išao u 44 posete i ugostio 29 svetskih zvaničnika, a ubeležio je zvaničnu kilometražu od 1.024.338 kilometara. Najvećim ovogodišnjim uspehom smatra što je 12 zemalja svojim notama potvrdilo povlačenje priznanja Kosova, a nova povlačenja priznanja najavljuje i u 2019. godini.
  • emigrant

    01.01.2019 13:34
    sve vreme citam i ocekujem negde ce pisati da je clanak preuzet sa njuz.net ili slicno... al ministar ovo stvarno govori... ne znam evo mene sramota
  • C-3PO

    31.12.2018 17:08
    Ludilo mozga
    Ono kada ti bog podari da budes Premijer, pa Ministar...a ti ne ostvaren u zivotu kao pevac...
  • Koriolan

    31.12.2018 15:56
    Progres unazad
    Pačić je živi dokaz one naše - Što pre poludiš, život ti duže prođe u veselju. Zar u novijoj istoriji nismo dovoljno dokazali da smo kao narod totalno jadni, primitivni, bez dostojanstva, bez trunke skromnosti, smernosti, Ja se stidim što sam pripadnik takvog jada, koji se još i ponosi svojom sramotom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija