Ex -Yu

Želja mališana sa KiM: Da živimo mirno i lepo, da se vrate svi

Želja mališana sa KiM: Da živimo mirno i lepo, da se vrate svi
Foto: Tanjug | Želja mališana sa KiM: Da živimo mirno i lepo, da se vrate svi

BEOGRAD - Beograd je najlepši grad koji sam ikada posetila, sve je mnogo lepo, a ono što želim u 2019. godini je da Srbi ostanu na Kosovu i Metohiji i da mogu mirno da žive, kazala je Tanjugu djevojčica Neda Milkić iz Gračanice, koja je danas bila kod predsjednika Srbije sa još četrdesetak mališna iz centralnog dijela Kosova i Metohije.

Ovog vikenda oni borave u Beogradu, predsjednik im je jutros podijelio novogodišnje paketiće, a oni su, poput Nede, puni utisaka o glavnom gradu.

Ona je izdvojila upravo prijem u zdanju na Andrićevom vencu, a kad je riječ o novogodišnjim željama, slično kao Neda i Luka Danić, učenik OŠ ''''Milan Rakić'''' iz Babinog mosta, nada se miru, a da se "svi koji su se iselili za vreme rata vrate da žive sa nama".

Na njega je najveći utisak ostavio susret s predsjednikom Vučićem koji im je, kaže, uručio ''''mnoge lepe paketiće''''.

Miljana Petrović iz Babinog mosta, koja je prvi put u Beogradu, oduševljena je što su mališani sa KiM imali priliku da posete Hram Svetog Save i Avalski toranj i da se upoznaju sa predsjednikom, a novogodišnja želja...

''Moja novogodišnja želja je da na KiM bude mir i da se proterani Srbe vrate svojim kućama, da živimo mirno i lepo'', rekla je Miljana.

Isto je poželjela i devetogodišnja Bojana Mihajlović iz Babinog mosta.

''Želim da svi ostanemo da živimo na KiM. Predivni su paketići koje smo dobili od predsednika Vučića'', kaže Bojana, koja je oduševljena Avalskim tornjem.

Predsjednik Vučić danas je u zgradi Predsjedništva ugostio 40 školaraca, uzrasta od devet do 12 godina, iz Gračcanice, Babinog Mosta i mjesta Sušica.

Mališani su sa Vučićem obišli zdanje na Andrićevom vencu, gdje su imali prilike da vide izložbu poklona koje je predsjednik dobio od stranih zvaničnika.

Djeca su juče stigla u Beograd, jutros su obišla Avalu, a nakon susreta sa predsjednikom posjetili su Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije