Kalendari sa likom Musolinija sve popularniji u Italiji

Kalendari sa likom nekadašnjeg fašističkog vođe Italije Benita Musolinija, prodaju se u sve većem broju u toj zemlji.
Vlasnik prve firme koja je još devedesetih godina prošlog veka počela da štampa takve kalendare sada ima konkurenciju u još tri izdavačke kuće, prenosi "Gardijan".
 
Britanski list citira vlasnika izdavačke firme "Gama 3000", Renata Čirčija, koji kaže da svake godine štampa oko deset hiljada primeraka kalendara sa slikama Dučea, a sada je u tom poslu za rivale dobio još tri izdavačke kuće.
 
Čirči smatra da populizam vraća u sećanje istorijske ličnosti i navodi da je primetno prisustvo mnogo mladih među Musolinijevim fanovima.
 
Britanski list smatra da odgovornost za tu pojavu donekle snosi i zamenik premijera Mateo Salvini koji je, između ostalog, u više navrata citirao Musolinija, a i učestvovao na manifestacijama na kojima su bile izložene njegove fotografije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet