Pretnje Nataši Jeremić, uhapšen osumnjičeni

Savez za Srbiju saopštio je da je u Beogradu nepoznato lice presrelo Natašu Jeremić, novinarku i suprugu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, ispred zgrade u kojoj živi i uputilo joj niz najvulgarnijih uvreda i direktnih pretnji po fizički integritet nje i njene porodice. Beogradska policija je uhapsila V. D. zbog sumnje da je uputio verbalne pretnje Jeremićevoj.

Nataša Jeremić je, kako se navodi u saopštenju Saveza za Srbiju, prijavila slučaj u policijskoj stanici Vračar, u kojoj su dežurni službenici postupali izuzetno korektno i profesionalno.

"Ovakvi napadi su posledica agresivne hajke koju režim sprovodi protiv svih neistomišljenika, crtajući im mete na čelu, samo zbog toga što se usuđuju da upute javnu kritiku u vezi sa stanjem u državi", navedeno je u saopštenju.

Savez za Srbiju je ukazao da je posebno zabrinjavajuće što su na udar došle i njihove porodice.

U saopštenju se podseća i da je 14. decembra 2018. godine upućeno preteće pismo Vuku Jeremiću od anonimnog pošiljaoca, potpisano kao "Srpski zavetnici", u kome su mu upućene pretnje smrću, kao i njegovoj supruzi i njihovom detetu.

Policija uhapsila osumnjičenog

Beogradska policija je uhapsila V. D. (1950) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je oko 12 časova, u jednoj ulici na Vračaru, uputio verbalne pretnje Nataši Jeremić.

Policija je ubrzo nakon prijavljenog događaja identifikovala i uhapsila osumnjičenog, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво