Gadgets

Nokia 9 PureView s 5 kamera stiže sljedeći mjesec?

Nokia 9 PureView s 5 kamera stiže sljedeći mjesec?
Foto: N.N. | Nokia 9 PureView s 5 kamera stiže sljedeći mjesec?

Ako čekate sljedeću godinu za kupovinu flagshipa, imamo dobre vijesti za vas. Već na početku godine, negdje krajem januara, stiže nam Nokia 9 PureView, flagship ove kompanije za 2019. godinu.

Ova informacija se pojavila na Twitteru, gdje je objavljena i fotografija ovog uređaja. Gotovo je identična fotografijama koje su se pojavile na netu prije dva dana, a koje pokazuju prednju stranu uređaja.

Nema nikakve službene naznake o broju kamera, mada već neko vrijeme po internetu kruže fotografije zaštitnih maskica, koje jasno ukazuju kako će Nokia 9 PureView imati nevjerovatan broj od njih čak 5 komada.

Iz te perspektive pomalo čudno zvuči tvrdnja kompanije Google kako uopšte nije bitno koliko se senzora nalazi na leđima telefona, nego je sve stvar softverske obrade. Njihov novi Pixel 3 tako ima samo jednu kameru na svojim leđima koja postiže zaista dobre fotografije, a ista je situacija s Apple iPhone XR.

Performanse će biti vrhunske, što se podrazumijeva za flagship kategoriju mobilnog telefona. Očekuje se Snapdragon 845 uparen s 6 ili 8 GB radne memorije. Baterija će biti negdje između 3.500 i 4.200 mAh, vrlo vjerovatno s podrškom za bežično punjenje. Cijena će biti blizu 900 dolara, pa se postavlja pitanje isplativosti kupovine. Xiaomi Mi Mix 3 ili Vivo Nex u estetskom i finansijskom smislu daleko su bolja investicija, ostaje tek vidjeti hoće li tolike kamere donijeti osjetnu prednost u praksi.

(Geek.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije