KRAJ: Đoković-Anderson 4:6, 7:5, 7:5

Novosti online

29. 12. 2018. u 15:30

Najbolji teniser sveta je u finalu turnira u Abu Dabiju savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona

КРАЈ: Ђоковић-Андерсон 4:6, 7:5, 7:5

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Nema boljeg načina da se završi godina i da se najavi nova sezona od osvajanja titule! Upravo to je uradio Novak Đoković.

Prvi reket sveta je u finalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju posle pravog maratona i 2.15 minuta igre napravio preokret protiv Kevina Andersona (Južna Afrika)  - 4:6, 7:5, 7:5.

Bez obzira na to što se ne dobijaju poeni i što je takmičenje egzibicionog karaktera Novak i Kevin su odigrali jedan fenomenalan meč i pokazali koliko im je stalo do pehara.

Inače, ovo je četvrti put da srpski igrač osvaja titulu na ovom turniru. Prethodno mu je to pošlo za rukom 2011, 2012. i 2013. godine.


PRVI SET

1:0 - Đoković rutinski, bez izgubljenog poena, započinje meč.
1:1 - Anderson uzvraća na identičan način.
2:1 - Tek u trećem gemu je viđena ozbiljnija razmena udaraca, ali je Novak to bez problema rešio.
2:2 - Mučio se Anderson sa prvim servisom u četvrtom gemu, a to je nešto je Novak čekao. Došao je srpski as odmah do 0:30, Južnoafrikanac je izjednačio, ali je Đoković stigao do brejk šanse. Odličnim drugim servisom se izvukao, a onda pronašao svoje najjače oružje i uspeo da spreči brejk.
3:2 - Đoković za sada odlično servira, ne daje nikakvu šansu protivniku.
3:3 - Ponovo je pritisnuo Novak Andersona, uspeo je da dođe do "đusa" (40:40), ali je Kevin sa dva odlična forhenda i malu pomoć sreće uspeo da izjednači.
4:3 - Snažne razmene, nešto duži poeni, ali rezultat na Novakov servis je i dalje isti.
4:4 - Imao je Novak šansu da ponovo zapreti, ali je jedan lagan forhend poslao u mrežu. Neizvesnost se nastavlja.
4:5 - BREJK! Prvi put u setu je Anderson stigao do izjednačenja na servis srpskog igrača (40:40), a bi mu Novak duplom servis greškom poklonio brejk loptu. Usledio je savršen ritern i prvi brejk na meču! Anderson je na korak do osvajanja prvog seta.
4:6 - Anderson vodi! Uprkos tome što je Đoković u većem delu prvog seta bio bolji igrač, stvarao šanse, Kevin je taj koji je osvojio prvi set.

DRUGI SET

1:0 - Na Novaka nije uticao gubitak prvog seta. Već je na startu drugog odmah osvojio gem na svoj servis.
1:1 - Fantastični servisi, dobri riterni i još bolje reakcije Andersona za izjednačenje.
2:1- Anderson je sve agresivniji u servis gemovima srpskog igrača, ali Novak za sada ne dozvoljava brejk prilike.
2:2 - Došao je Đoković ponovo do brejk šanse, u istom gemu kao u prvom setu. Nije je materijalizovao. Anderson je uzvratio odličnim servisima i došao do gema.
3:2 - Đoković bez većih problema osvaja gem na svoj servis.
3:3 - Anderson uzvraća na isti način.
4:3 - Skoro savršen gem Srbina. Uz samo jedan izgubljen poen je ostao u vođstvu u drugom setu.
4:4 - Nekoliko odličnih poena viđeno je u osmom gemu, ali je Kevin zadržao svoj servis gem.
5:4 - Za razliku od prvog seta gde je u devetom gemu dozvolio brejk, Novak ovog puta nije dao ni šansu protivniku.
5:5 - Anderson ostaje u prvom setu, ali je gem obeležio Novak. Tačnije njegovi fudbalski potezi i odličan volej kojim je zaradio aplauze sa tribina.
6:5 - Perfektan meč Đokovića. Idealni servisi, forhendi za novo vođstvo.
7:5 - BREJK! Krenuo je Novak u potpunu ofanzivu, nije imao nameru da čeka taj-brejk i to mu se isplatilo. Igraće se treći set.

TREĆI SET

1:0 - Đoković idealno započinje odlučujući set, gemom bez izgubljenog poena.
1:1 - Anderson je brzo zaboravio izgubljen prethodni set i rutinski osvojio gem na svoj servis.
2:1 - Krenuo je Anderson znatno ofanzivnije u ovom gemu, došao do izjednačenja u dva navrata (40:40), a potom i do brejk šanse. Đoković je promašio prvi servis, ali je onda forhend paralelu poslao pravo na liniju. Ovog puta rivalu nije dozvolio novu šansu, već je as udarcem došao do gema.
2:2 - U odnosu na prethodni gem koji je duže trajao, u ovom je Anderson znatno lakše došao do gema.
3:2 - Đoković lagano dolazi do svog servis gema i vraća prednost.
3:3 - Anderson ne dozvoljava Novaku šansu za brejk.
4:3 - Anderson je krenuo u napad, došao do 0:30, ali je Đoković uz malu pomoć sreće uspeo da se izvuče iz te situacije i da ostane u prednosti.
4:4 - Anderson osvaja gem, neizvesnost se nastavlja.
5:4 - Đoković je izvukao pouke iz prethodnog servis gema i ovaj završio sa samo jednim izgubljenim poenom i tako stigao na gem od pobede.
5:5 - Ni tri meč lopte nisu bile dovoljne Đokoviću da dođe do pobede. Anderson je uprkos problemima sa servisom uspeo da se izvuče i da uz malu pomoć Đokovićevih grešaka produži meč.
6:5 - Nije Đoković pokazivao znake frustracije zbog propuštenih prilika u prethodnom gemu. Brzo je rešio gem na svoj servis i došao do novog vođstva.
7:5 - POBEDA! Ovog puta je Anderson podlegao velikom pritisku. Đoković je dugim razmenama došao do dve nove vezane meč lopte. Prvu je Kevin spasao sjajnim forhendom. Druga, peta ukupno, je iskorišćena. Najbolji poen na meču je pripao Đokoviću! Četvrta titula na ovom takmičenju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Pera

29.12.2018. 16:49

Novak nema rešenja za Andersonove servise koji su preko 230 km/h. Osim toga Novak je dosta neprecizan u vraćanju loptice pa mnoge završe u autu ili mreži što nije baš njrgova karakteristika. Mislim da je prihvatio Andersonovu taktiku što jačeg udarca pa gde ode - ode.

Vertical Limit

29.12.2018. 18:21

Nema resenja Pero???Kako je podigao pehar???Idi spavaj ...Novak je totalni kralj

Miki-Zg

29.12.2018. 18:30

Očekivano vrlo uzbudljiv meč .K .Anderson je igrao svoj najbolji tenis ,Novak vrlo prepoznatljiv -vrlo dobar .Danas od deset sledećihz titula u 2019. god.Srećno svima !

prelleep

29.12.2018. 18:46

Odličan. Vrlo dobro odigrano, mada je bilo problema. Opasan igrač je Anderson, ali nije dovoljno imati samo servis. Čestitam Đokoviću na pobjedi. Bravo Srbine!