Učenici ga tukli jer je snimao zlostavljanje

G. Ćirović

28. 12. 2018. u 15:15

U dvorištu Doma učenika srednjih škola napadnut autor video-zapisa. Vaspitači brzo reagovali i sprečili da sukob u Internatu dobije veće razmere. Istraga u toku

Ученици га тукли јер је снимао злостављање

Dom učenika srednjih škola u Kraljevu Foto G. Šljivić

SAMO dan nakon što je u javnosti osvanuo video-snimak vršnjačkog nasilja i brutalnog maltretiranja jednog šesnaestogodišnjeg đaka u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu, u dvorištu ove ustanove u petak pre podne dogodio se novi incident. Kako nezvanično saznajemo, dvojica maloletnika su najpre verbalno, a potom i fizički napala srednjoškolca koji je, kako se pretpostavlja, mobilnim telefonom napravio video-zapis zabeleživši kako u sobi internata jedan njihov drugar (16) zlostavlja svog vršnjaka i cimera, a potom ga je "podelio" na društvenim mrežama.

Vaspitači su brzo reagovali i sprečili da sukob dobije veće razmere. Ubrzo su pristigli i pripadnici policije, koji su priveli na razgovor vinovnike ovog incidenta i istražuju okolnosti pod kojima se napad dogodio.



Pročitajte još - Iživljavao se na dečaku, a ostali đaci sve snimali (VIDEO)



Protiv šesnaestogodišnjeg siledžije, koji je u ponedeljak uveče maltretirao svog cimera i školskog druga, prema nezvaničnim informacijama, policija će Višem sudu u Kraljevu podneti krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, dok će za ostale aktere ovog incidenta, dečake koji su posmatrali i snimali torturu, nadležnom tužilaštvu biti dostavljeni izveštaji.

U kraljevačkom Domu učenika, s druge strane, kažu da su dečaci navodno izjavili kako je u pitanju bila samo šala koja se otrgla kontroli i potom slučajno prerasla u - neslanu šalu?!

- To su izjavila oba dečaka pred svojim roditeljima. Nama predstoji sednica Pedagoškog saveta na kojoj ćemo, pošto budemo imali sve izveštaje i podatke, odlučiti o disciplinskim merama i sankcijama i utvrditi da li postoji i odgovornost vaspitača - rekao je Dragutin Karanović, direktor kraljevačkog Doma učenika srednjih škola u izjavi medijima.

Neočekivana situacija u Domu, koja je snimkom incidenta na društvenim mrežama i u medijima uznemirila ovdašnju javnost, verovatno će se smiriti tokom predstojećeg miniraspusta. Na nadležnim institucijama je, ipak, da primereno sankcionišu odgovorne i preduzmu sve mere u cilju sprečavanja vršnjačkog nasilja.


OTPUTOVALI KUĆAMA

KAKO saznajemo, nasilnik je kući u Bor otišao još u četvrtak po podne, dok je maltretirani dečak prespavao u Domu uz pojačani nadzor vaspitača i "bezbednjaka", a potom uz pratnju roditelja otputovao u rodni Despotovac.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Ivan Zgrozeni

28.12.2018. 15:31

Неслана шала? Чак и да поверујемо у ту лаж како објашњавају инцидент у дворишту следећег јутра? Тоје била Неслана шала 2? Шала у наставцима. Шаљивчије треба уозбиљити.

Zoran Petrovic

28.12.2018. 15:56

Oca nasilnika na stub srama!Da ga je vaspitao, a ne podrzavao, do ovoga ne bi doslo.Kakav otac takav sin.

jovovic

28.12.2018. 16:07

Danasnja deca su veoma pametna i znaju da pred roditeljima budu andjeli a u kolektivu djavoli da bi postigli "status"! To je dokaz da je drustvo totalno dekadentno , da mediji maksimalno peopagiraju anarhiju i vulgarnost a za kulturu nema ni mesta ni para!

Mile - Policajac, Beograd

28.12.2018. 16:12

Jao! Uskoro će da siluje učiteljicu i njenu prijateljicu jao, pa šta ćemo da radimo ??

"JUNAK NA KVADRAT"

28.12.2018. 16:40

Umesto sto je snimao trebao je da pomogne drugu da se resi siledzije. Mozda je neko snimao i njega dok je dobijao batine. Eto kako to izgleda kad ne pomognes. Kazem ja zub za zub...

"JUNAK NA KVADRAT"

28.12.2018. 16:40

Umesto sto je snimao trebao je da pomogne drugu da se resi siledzije. Mozda je neko snimao i njega dok je dobijao batine. Eto kako to izgleda kad ne pomognes. Kazem ja zub za zub...

драгана

28.12.2018. 20:50

@"JUNAK NA KVADRAT" - Ako Vam je jasno,snimak je napravljen krišom.To govori o silniku-batinašu Strah i trepet doma i škole. Šumski čovek u šumarskoj školi.

Jasna situacija

28.12.2018. 16:44

Iz snimka se jasno vidi da se radi o brutalnom maltretiranju, koje sigurno nije prvi put. To potvrđuju sufliranja prisutnih žrtvi, na koju stručnjaci trebaju obratiti pažnju, a što je dokaz. Umesto da spreče pomahnitalog druga, žrtvi govore "Bolje ti je ustani sam...".

Dragan

28.12.2018. 16:47

Prvo roditelje u 'aps i mamu i tatu, pravili su decu a nisu znali da ih vaspitaju kako valja i trebuje.

Miša zaštita

28.12.2018. 16:49

Spustiti krivičnu odgovornost na 16 godina. Nasilnike u zatvor, ludake u ludnicu. Svako ima pravo na bezbedan život u državi, ljudski život nema cenu. Država ima organe (sudstvo, policiju...) koji za to primaju platu i mora da obezbede sigurnost građana na svakom mestu, inače nema države!!! Ovo na snimku je gore maltretiranje i zlostavljanje nego u nacističkom logoru!

Vaspitači znaju

28.12.2018. 17:46

Nemoguće je da vaspitači ne znaju tako nešto. Živite u Beogradu, pa vam u nekom trenutku postane "mali grad" kako se sve zna. Kamoli ovakve stvari, stručna lica u jednoj zgradi da ne znaju. Nemojmo se više praviti ludi. Dok svi štite jedni druge i dok nema odgovornosti, zato sa generacije na generaciju i imamo ovakve posledice.

chechenya

28.12.2018. 17:58

To kako je jedno dete maltretiralo drugo je potpuno zanemarljivo u onosu na to kakva je reakcija lica i celog kolektiva kome su ta deca poverena na čuvanje i obrazovanje. Ono što je nesporna činjenica je da u toj sredini vlada nasilje, i ono je primećeno u obliku vršnjačkog nasilja, na šta je reakcija: "malo smo se šalili pa preterali"Deca nisu: žrtva, nasilnik i posmatrači, oni su glasnici, o stanju u toj ustanovi!

Janko

28.12.2018. 18:27

Kada nasilje nema adekvatnu kaznu, kada se zataškava i nepravovremeno na isto reaguje, onda imamo ovo i imaćemo ga više, nažalost !

Dragi

28.12.2018. 19:14

U ovom slučaju sramno je to što osoblje tog Doma Učenika želi po svaku cenu da izbegne svoju odgovornost za incident. Sigurno je da su znali da se to dešava, ali su išli "linijom manjeg otpora" u stilu: "Nije naše da se upuštamo u dečije svađe, neka to deca sama reše" i evo kako deca na žalost "rešavaju" svoje nesporazume. Da nije taj dečak to snimio i objavio ko zna dokle bi trajalo to nasilje i sada su se nasilnici okomili na njega, jer je pokazao šta se događa.

драгана

28.12.2018. 20:48

@Dragi - Najvažnije je da roditelji UVEK "operu" svoje ruke od odgovornosti.Nisu njihova "deca" juče ili prekjuče, u školi ili u domu postala ovakva.

Dusan BG

28.12.2018. 19:53

Pouzdano znam i licno sam se uverio da profesori i vaspitaci u ovakvim domovima, kad god mogu, okrecu glavu od nasilja. Da ovaj snimak nije osvanuo na internetu, Dom ucenika bi sve zataskao. Manje-vise, uradice to i sada.