Vesti

0

Sutra oblačno, mestimično kiša, do sedam stepeni

Autor: AP

Izvor: Beta

Sutra oblačno, mestimično kiša, do sedam stepeni

Izvor: Foto: Beta / Dragan Gojic

U Negotinskoj Krajini posle oblačnog jutra, tokom dana biće pretežno sunčano. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar, na istoku i u planinskim predelima povremeno i jak, uveče u slabljenju.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva do šet a najviša dnevna od tri do sedam stepeni Celzijusa, u Negotinskoj Krajini oko 10 stepeni.

U Beogradu će sutra biti oblačno, povremeno s slabom kišom. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće oko četiri stepena a najviša dnevna oko šest stepeni Celzijusa.

U Srbiji će tokom celog narednog sedmodnevnog perioda biti oblačno. U nedelju posle podne sa kišom, na planinama sa snegom, a uveče i u toku noći kiša će preći u sneg i u nižim predelima zapadne, centralne i južne Srbije.

U ponedeljak će biti oblačno i vetrovito, duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Na severu i u Negotinskoj Krajini mešovite padavine, kiša, susnežica i sneg. U ostalim predelima padaće sneg uz formiranje manjeg snežnog pokrivača u većini krajeva. Više snega očekuje se na zapadu i jugozapadu Srbije, a zbog pojačanog vetra i pojava vejavice kao i stvaranje snežnih nanosa.

U utorak, 1. januara, slab sneg provejavaće još ujutru i pre podne samo u centralnim i južnim predelima Srbije. Zatim će biti oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za subotu, 29. decembar 2018. godine:

Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija. Pojačana opreznost se savetuje osobama sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija se mogu očekivati slabija koncentracija, glavobolјa i nervoza.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR