Nova vest
Fudbal

Petak, 28.12.2018.

11:48

Solskjer: Pogba je odličan, gradimo tim oko njega

Privremeni menadžer Mančester junajteda, Ole Gunar Solskjer, posle dve pobede od kako je na kormilu kluba sa "Old Traforda" nada se novim uspesima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Pogba je odličan, gradimo tim oko njega
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Junajted u nedelju od 17.30 dočekuje ekipu Bornmuta i Solskjer kaže da ekipa ima obavezu da nastavi sa osvajanjem bodova.

"Crveni đavoli" su trenutno na šestom mestu sa 32 boda, osam manje od četvrtoplasirano Čelsija, ali Solskjer ne želi da priča o borbu za poziciju koja vodi u Ligu šampiona već isključivo o Bornmutu.

"Kada pobeđujete, svi su srećni tako da želimo da nastavimo seriju. Moramo se koncentrisati na meč sa Bornmutom kako bismo osvojili nova tri boda jer smo u poslednje dve utakmice bili fantastični. Ne možete igračima reći šta da rade na ovoj ili onoj poziciji. Oni su ovde s razlogom, dobri su igrači i na njima je da koriste svoju maštu, kreativnost i da uživaju igrajući za ovaj klub jer je to najlepši deo života", kaže Solskjer.

Jedna od ključnih stvari u Mančester junajtedu je davanje šanse mladima. Norvežanin je već na drugom meču, sa Hadersfildom, dao priliku mladom Anghelu Gomešu, a sa prvim timom treniraju i Mejson Grinvud, Džimi Garner i Tahit Čong.

"Ser Mat Bejzbi je jednom rekao, ako su dovoljno dobri, onda su i dovoljno stari da mogu da igraju. Potrebno je da imamo mlade igrače koji dolaze iz podmlatka. U timu do 18 godina već sad imamo talente koji kucaju na vrata prvog tima".

Pod njegovom komandom, ekipa igra slobodno, napadački, atraktivno, o čemu svedoči i osam postignutih golova na dve utakmice. Proigrali su i Nemanja Matić i Pol Pogba oko kojeg će, čini se, Solskjer graditi tim.

"Pol je vrhunski igrač. On je jedan od najboljih na svetu, narolito u fazi napada. Može mnogo toga, odličan je u skoku, uklizava, asistira, daje golove, takav treba da bude na svakoj utakmici. Gledamo da izgradimo tim oko njega jer imamo zaista mnogo kvalitetnih igrača", smatra Ole.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu