Novi nepredviđeni radovi na Sentandrejskom mostu, rok ponovo pomeren

Nepredviđeni radovi na Sentandrejskom mostu, zbog kojih vozila i dalje ne saobraćaju preko njega, mogli bi ponovo da budu produženi.
Novi nepredviđeni radovi na Sentandrejskom mostu, rok ponovo pomeren
Foto: 021.rs
Tačnije, saobraćaj možda ne bude pušten ni do kraja januara jer se radovi koji je trebalo da traju do 13. januara najverovatnije produžavaju i to najduže oko mesec dana.
 
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije otpočela je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za dodatne radove na rehabilitaciji ovog mosta preko kanala DTD. Razlog za pregovarački postupak je činjenica da firme "Srbijaput" i "Mostogradnja", već izvode dodatne nepredviđene radove.
 
Iako raniji nepredviđeni radovi nisu menjali vrednost ugovora, koji je bio izmenjen, ovim postupkom ulazi se u novi ugovor koji predviđa radove vredne oko 8,6 miliona dinara.
 
Dodatni radovi predviđaju uklanjanje naslaga starog maltera, izradu nadsloja od betona i prepravku postojeće oplate pešačke staze. Maksimalni rok za izvođenje radova je 26 kalendarskih dana.
 
Podsetimo da je prvobitni termin bio 15. septembar. Radovi su se odužili usled nepredviđenih radova na betonskom sloju mosta.
 
Popravku mosta zajednički finansiraju "Putevi Srbije" i Grad Novi Sad.
 
Inače, most sagrađen 1964. godine dug je 195 metara, a na njemu su konstatovana ozbiljna oštećenja.
  • Gromns

    28.12.2018 21:25
    ???
    Lako je tako ziveti
  • Nemanja

    28.12.2018 14:19
    Bezveze
    Umesto da su proširili most da ubrzaju saobraćaj, oni nisu u stanju ni da poprave stari. Treba u NS još koji most jer ako se ovako nastavi biće kao u BG očaj saobraćaj.
  • student

    28.12.2018 13:53
    Za to vreme u Kini : https://youtu.be/Lc7LWaxZlKs

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti