Autobus smrti ostavljen pored školskog dvorišta

J. Ć.

28. 12. 2018. u 06:53

Posle teške nesreće na pružnom prelazu u Donjem Međurovu. Uz teren stoji olupina puna krvi u kojoj su stradali drugari đaka

Аутобус смрти остављен поред школског дворишта

Smrskani autobus pored terena za košarku

AUTOBUS iz teške saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u Donjem Međurovu parkiran je odmah pored školskog dvorišta Elektrotehničke škole "Mija Stanimirović". Na tom prostoru policija je odredila parking za vozila kojim je napravljeno neko krivično delo, pa bi tu trebalo da stoji sve dok traje sudski postupak. Međutim, nastavnici i đaci ove škole negoduju zbog toga, jer ih ostaci autobusa podsećaju na stravičan udes u kome su provređeni i poginuli njihovi prijatelji.

- Deca su bila vidno potresena prvog dana kada je autobus pun krvi tu ostavljen, ali nažalost, ta slika ih i dalje prati. Drugog prolaza, kada idu i vraćaju se iz škole, nema. Istog dana je autobus dovezen i ostavljen uz ogradu košarkaškog terena i školskog dvorišta. Na tom terenu deca svakodnevno igraju košarku, a kada je lepo vreme, tu se održavaju i časovi fizičkog - ističu u školi "Mija Stanimirović".

Ono na šta niko nije računao jeste da će deca biti suočena sa stravičnim prizorom, uz činjenicu da su mnogi đaci, koji pohađaju školu "Mija Stanimirović", upravo iz Donjeg Međurova i okolnih sela.

- Jednom našem đaku je najbolji drug poginuo u tom autobusu, za njega ovaj autobus znači svakodnevno podsećanje na stravičnu nesreću. I drugi đaci su imali prijatelje, koji su se tog kobnog dana našli u autobusu - rekli su za "Novosti" profesori koji su želeli da ostanu anonimni.

Iz škole upozoravaju da je na taj način zatvoren jedini prelaz prema autobuskom stajalištu. Dodaju i da ovo upozorenje putem medija neće biti jedini način njihove borbe, jer odeljenja pripremaju peticiju.

PET ŽRTAVA

PODSETIMO, nesreća se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu u petak, 21. decembra, oko 7.30. Prilikom stravičnog sudara na licu mesta preminule su tri osobe, dok su dve izgubile život na operacionom stolu. Više od 30 ljudi je povređeno. Za život šesnaestogodišnje pacijentkinje lekari u KC Niš i dalje biju bitku.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Slobodan

28.12.2018. 08:10

Nije lose, radi preventive. Treba ih parkirati svugde po gradu, kako bi celokupna atmosfera uticala, kako na vozace, tako i na pesake...

Ja

28.12.2018. 08:43

Baš je vama žao dece direktora AUTOBUSKE STANICE NIKO NE SPOMENU NIJEDNOM .Kao da nepostoji njegova odgovornost i naravno policajci.

maniks

28.12.2018. 08:49

Delove autobusa trebali su da odnesu ispred Ministarstva megatrend doktora nauka Zorane Mihajlovic.

Nudls

28.12.2018. 11:58

Mozda je tako i bolje sa vide do čega mogu da dovedu neodgovornost i glupost našeg naroda!

драгана

28.12.2018. 15:51

@Nudls - Treba ga izložiti na Terazijama.Snimak autobusa treba emitovati kao uvodnu špicu za sve emisije ,na svim programima;kao uvod u "Parove".