Brižit Bardo moli Makrona za božićno čudo

Beta

26. 12. 2018. u 22:54

U otvorenom pismu glumice i aktivistkinje za prava životinja navodi se da je zaštita životinja potpuno zanemarena u Francuskoj i da vlada za taj problem ne haje

Брижит Бардо моли Макрона за божићно чудо

AP Photo

Francuska glumica Brižit Bardo zamolila je predsednika Francuske Emanuela Makrona za "božićno čudo" za životinje.

Pročitajte još:ZAŠTITA ŽIVOTINjA U ŠVAJCARSKOJ: Jastog ne sme da pati pred pripremu

U otvorenom pismu glumice i aktivistkinje za prava životinja navodi se da je zaštita životinja potpuno zanemarena u Francuskoj i da vlada za taj problem ne haje.

"Božić je za neke praznik čuda, a ja verujem u čuda", navela je 84-godišnja Bardo.

Pročitajte još:ZBRINjAVANjE LUTALICA: Brižit Bardo pomaže BAK

Iako je teško, ponekad nemoguće, da ljudima poboljšamo uslove života, s malo saosećanja i dobre volje mogu da se poboljšaju uslovi u kojima žive životinje čije su patnje, kako je ocenila, sramota za Francusku.

Brižit Bardo, seks simbol francuske kinematografije 1960-ih godina, koja je napustila glumu u jeku karijere i u potpunosti se posvetila životinjama, redovno i ne birajući reči, iznosi kritike na račun nepoštovanja životinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Conte

27.12.2018. 11:05

Odnos prema životinjama je pitanje nivoa civilizacijskog razvoja nekog društva. Kada naučimo da se prema životinjama odnosimo kao prema ravnopravnim živim bićima, onda će i naš odnos prema pripadnicima ljudskog roda biti mnogo kvalitetniji. Ljudi nižeg civilizacijskog razvoja teško mogu da razumeju takve stvari i onda dođu u situaciju da kukaju kako je život nepravedan.