Auto zanimljivosti

Trkali se Mercedes-AMG GT R i Renault Twizy

Trkali se Mercedes-AMG GT R i Renault Twizy
Foto: N.N. | Trkali se Mercedes-AMG GT R i Renault Twizy

Kada se pomenu trke ubrzanja prvo šta pomislimo jesu dva ili više automobila sličnih karakteristika i forme koji izlaze na crtu. Top Gear je ovom prilikom priredio jednu krajnje neobičnu trku ubrzanja, a dovoljno je reći da su takmičari Mercedes-AMG GT R i Renault Twizy.

Dobro ste pročitali, riječ je o malenom francuskom električnom urbanom dvosjedu sa dva reda sjedišta. Automobil teži svega 450 kg i ima 17 ks i 57 Nm obrtnog momenta. Cijena ove „igračkice“ iznosi 8.325 evra u Dynamique trimu.

Sa druge strane je moćni GT R koji košta gotovo 160.000 evra. Teži 1.630 kg i pokreće ga BiTurbo V8 zapremine 4.0 litara koji generiše 585 ks (430 kW) i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pitate se kako uopšte porediti ova dva automobila a da to bude iole zanimljivo? Pa tako što ćete pustiti jačeg da vozi u rikverc, tako su odlučili u Top Gearu.

Iznenadićete se da će ovdje trka biti  prilično tijesna. Mercedes je ipak ograničen maksimalnom brzinom u rikvercu koja iznosi 61 km/h, dok maleni Renault ide maksimalno 80 km/h.

(CGauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije