Renfro se oprostio od Manrese, sledeća stanica Partizan?

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.12.18. | 14:30

Kakav će rasplet biti?

Vest koju su navijači Partizana čekali poslednjih dana sada je pokucala na vrata – Aleks Renfro se oprostio od Manrese i postao slobodan u izboru nove sredine!

Izabrane vesti

To praktično znači da je Renfro na pola koraka od transfera u Humsku 1, gde ga svi čekaju raširenih ruku.
”Pa, izgleda da je sada zvanično. Hteo bih da se zahvalim svima u Manresi za ljubav koja je pružena mojoj porodici i meni tokom našeg boravka ovde. Stvarno bih voleo da sam mogao da ostane i nastavimo da gradimo sve ono što smo dosad postigli u sezoni. Nedostajaće mi ovo mesto”, napisao je Renfro u oproštajnoj poruci na društvenim mrežama.

Vest o rastanku ubrzo je potvrdila i Manresa na društvenim mrežama. Podsetimo, u košarkaškim kuloarima kružila je priča da je za potencijalni potpis Renfroa u Partizanu ključni datum 1. januar, pošto je u njegovom ugovoru sa Manresom stajala klauzula da bi tada mogao da ode ako stigne ponuda od kluba iz nekog drugog takmičenja i ukoliko može da plati otkupnu klauzulu. Ali, nije otkriveno o kojoj sumi je reč.

Kako je Manresa potvrdila, u ugovoru nekadašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine postojala je i izlazna klauzula, a on je zatražio od kluba da bude aktivirana kako bi "otišao u drugi klub". Manresa je sela za pregovarački sto, dogovorila sve uslove raskida saradnje i omogućila Renfrou da već danas postane slobodan igrač, iako bi po slovu ugovora to mogao da bude tek od početka naredne godine. Renfro je sa Manresom imao potpisan ugovor na godinu dana. 

Podsetimo, Renfro je već nastupao u Jadranskoj ligi i to za Zagreb u sezoni 2001/02. Partizan duže vreme traži pojačanje na poziciji beka, a Renfro je poslednje ime koje se dovodilo u vezu sa crno-belima.

Sledeća stanica - Beograd?

Foto: Shutterstock


tagovi

Aleks Renfro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara