Rusija: Izraelski udar u Siriji ugrozio dva civilna leta 1Foto: Pixabay/ Netloop

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je udar iz vazduha u Siriji koji se pripisuje Izraelu „direktno ugrozio“ dva civilna leta, prenose izraelski mediji izveštaje agencija.

Nije navedeno koji letovi su bili u opasnosti, ali se pominje da je jedan avion sleteo u Damask, a drugi u Bejrut i dodaje da je sirijska protivvazdušna odbrana uništila 14 od 16 izraelskih raketa ispaljenih iz šest aviona F-16 na mete pored Damaska.

Izraelski avioni gađali su iz vazdušnog prostora Libana skladište oružja zapadno od sirijskog glavnog grada Damaska, izvestili su sinoć sirijski državni mediji.

U američkom nedeljniku Njuzvik objavljeno je da je u tom napadu ranjeno nekoliko zvaničnika libanskog Hezbolaha, koji se kao i Iran bori na strani sirijskih snaga u građanskom ratu u toj zemlji.

Dogodilo se to navodno nekoliko minuta nakon što su oni ukrcali na avion za Iran, javio je taj list pozivajući se na odbrambene izvore.

Bivši šef izraelske vojne obaveštajne službe general-major Amos Jadlin rekao je da oni po svoj prilici nisu direktno pogođeni i da se još razmatraju posledice napada, dok izraelski zvaničnici ćute.

Sirijski mediji su izvestili da su ranjena tri sirijska vojnika.

Taj napad kraj Damaska prvi je otkako je predsednik SAD Donald Tramp najavio prošle nedelje da će njegova zemlja povući 2.000 svojih vojnika u Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari