TRAGEDIJA U KRUŠEVCU: Slučajno usmrtio poznanika? (FOTO)

S. Babović

25. 12. 2018. u 09:05

Posle smrti Ilije Ristića (21) uhapšen Mihajlo I. (21). Pogođen hicem iz pištolja "kolt 357". Prema prvoj verziji događaja, Ilija Ristić se sam upucao u grudni koš

ТРАГЕДИЈА У КРУШЕВЦУ: Случајно усмртио познаника? (ФОТО)

Foto S. Babović

U NASELjU Prnjavor na periferiji Kruševca, u utorak rano ujutru ubijen je Ilija Ristić (21), a posle nekoliko sati policija je uhapsila Mihajla I. (21) u čijem stanu se dogodila tragedija. Osumnjičeni Mihajlo I. je izjavio da je iz nehata ubio Ristića, kako saznaju "Novosti".

Pucanj iz "kolta 357", koji je, prema informacijama "Novosti" nađen, čuo se oko 5.30 ujutru. Nekoliko sati trajala je borba lekara Opšte bolnice Kruševac za život Ilije Ristića, ali je on, uprkos svim naporima hirurga, podlegao zadobijenim ranama grudnog koša. Inspektori su se okrenuli proverama svih okolnosti koje su dovele do upucavanja i u igri je bilo nekoliko mogućih verzija događaja. Jedna od njih odnosila se na moguće samopovređivanje.

- Rečeno je da je pištolj donelo neko treće lice. Osumnjičeni za ubistvo, međutim, nije želeo da govori o identitetu te osobe, za koju se verovalo da je prvobitno bila prisutna u kobnom trenutku. Stan je u vlasništvu osumnjičenog, koji je na kraju priznao šta se dogodilo i prema njegovoj priči, treće osobe nije bilo, a Ristića je nehotice upucao - iznosi nezvanično izvor "Novosti".

Istragu vodi Više javno tužilaštvo. Čekaju se nalazi obdukcije, a tek predstoji saslušanje osumnjičenog u tužilaštvu.

- Pretpostavlja se da je Mihajlo u utorak ujutro hicem iz revolvera, u svom stanu, naneo teške povrede mladiću, od kojih je on preminuo u kruševačkoj bolnici - navodi se u saopštenju PU Kruševac. - Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Stanari Ulice Radoja Domanovića shvatili su šta se dogodilo tek kada su videli policijska vozila ispred zgrade. Inspektori su po podne nastavili sa proverama, ispred zatvorene kladionice prekoputa višespratnice gde se dogodilo ubistvo.







- Taj lokal ne radi sigurno već 10 dana, pa se prostor izdaje - navode komšije u Ulici Radoja Domanovića.

Većina stanara zgrade u kojoj Mihajlo, prema priči komšiluka, živi sa roditeljima, nisu čuli kakva se drama odigrala u njihovoj blizini, a žrtvu - ne poznaju.


"DEBEO" DOSIJE

ORGANIMA gonjenja je osumnjičeni Mihajlo I. dobro poznat odranije. On je, prema saznanjima "Novosti", osuđivan zbog narkotika i krađe. Pokojni Ilija Ristić, koji je inače poreklom iz Velike Lomnice, u kontekstu bilo kakvih ilegalnih poslova bio je - nepoznat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Гојко

25.12.2018. 15:57

@N.N. - Игњатовић је убио Ристића,пошто су претходно пили и можда користили опијате.Познати су по ситним преступима ,јавља новинар Пинка,Младен. Мијатовић.Зграда у којој се десило убиство је у суседству ДИС маркета.На жалост у судару камиона,који је прешао на супротну страну пута,погинуио је возач истог када је ударио у аутобус на путу Варварин Крушевац.

deda

25.12.2018. 15:55

Evropska zajednica ukidanjem smrtne kazne ocigledno brani zlocince.Za svirepa ubistva treba uvesti smrtnu kaznu pa da vidimo da li ce onda tako lako povlaciti oroz i ubijati.