Gradovi

Dobojska policija od januara u novom objektu

Dobojska policija od januara u novom objektu
Foto: N.N. | Dobojska policija od januara u novom objektu

DOBOJ - Umjesto u neuslovnoj zgradi građenoj između dva svjetska rata, pripadnici dvije organizacione jedinice Policijske uprave Doboj, Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja i Policijska stanica Doboj 1, od prvih dana 2019. godine svoje će poslove obavljati u novom objektu.

"Trenutno se vrše opremanje i isporuka informatičke opreme, tako da očekujemo da će već u januaru sljedeće godine biti stečeni svi uslovi da policijske stanice uđu u novi objekat i započnu sa svojim radom. Jedan dio specijalističke opreme koji je potreban za opremanje prostorija za smještaj lica lišenih slobode još treba da završimo", izjavio je Dmitar Vračar, načelnik Policijske uprave Doboj.

Vračar je juče razgovarao s Borisom Jerinićem, zamjenikom gradonačelnika Doboja, o bezbjednosnoj situaciji u ovom gradu, a zatim je obišao nove prostorije koje se nalaze u naselju Stari grad.

"Trenutno nemamo nikakve podatke koji bi ukazivali na mogućnost ugrožavanja bezbjednosti građana za vrijeme predstojećih praznika, međutim to su naše redovne aktivnosti", kaže Vračar.

Jerinić je rekao da će lokalna uprava dati svoj doprinos da se riješi problem smještaja još dvije organizacione jedinice policije, Policijske stanice Doboj 2 i Jedinice za podršku.

"Ne bježi ni Gradska uprava od toga da u skladu s mogućnostima učestvuje u kompletnom tom projektu, a siguran sam da će i Vlada RS prepoznati i podržati taj projekat", kazao je Jerinić.

Doboj će uskoro biti pokriven kamerama, jer će biti uspostavljen sistem video-nadzora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije