25. decembar  2018. 17.52  | Izvor: RTV

"Građenje kvaliteta kroz interkulturalne interakcije"

STARA PAZOVA -

Predškolska ustanova "Radost" u naselju Banovci Dunav realizuje projekat pod nazivom "Građenje kvaliteta kroz interkulturalne interakcije" u okviru programa fondacije Tempus Erazmus plus koji sa oko 13 hiljada evra finansira Evropska unija.

Vaspitavati decu u Španiji ili Danskoj i Srbiji nije isto, plate prosvetnih radnika su daleko veće, ali njihova iskustva su svakako dragocena za vaspitače u Predškolskoj ustanovi "Radost". Upoznati se s načinom rada i primeniti iskustva dobijena u različitim delovima Evrope jedna je od aktivnosti pomenutog projekta.

projekat

Projekat traje od 1. jula ove do 1. jula naredne godine, aktivnosti iz stog predstavljene su svim prosvetnim radnicima na teritoriji ove opštine u velikoj sali Bele zgrade, a odnosi se na to kako vaspitači u Srbiji mogu primeniti stečena znanja i iskustva u vaspitanju i obrazovanju dece.

Ako se uzme u obzir da je pomenuti vrtić ocenjen najvišom ocenom, onda i ne čudi što je ovo jedina predškolska ustanova u Srbiji čiji je projekat podržan sredstvima Evropske unije.