Najnovije vesti
Vesti Beograd
Novogodišnji kviz na Pravnom fakultetu, a prikupljena sredstva idu DECI U ZVEČANSKOJ

Novogodišnji kviz na Pravnom fakultetu, a prikupljena sredstva idu DECI U ZVEČANSKOJ

Centar za regionalnu studentsku saradnju (CRS) organizuje sutra od 18 sati humanitarni novogodišnji kviz u kafiću u okviru Pravnog fakulteta u Bulevaru kralja Aleksandra 67.

Pionirski grad predstava deca Zvecanska  foto Ana Paunkovic (2) Foto: Ana Paunković / RAS Srbija
Pionirski grad predstava deca Zvecanska foto Ana Paunkovic (2)

Cena ulaznice iznosi 300 dinara po učesniku, a sav prihod namenjen je Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine "Zvečanska".

Kako je za "Blic" objasnio Milisav Anđelić ispred CRS-a, koji čine mahom pravnici, došli su na ideju da organizuju humanitarnu akciju jer je "decembar mesec darivanja".

- Želeli smo da napravimo jednu zanimljivu humanitarnu akciju, u kojoj će se učesnici zabaviti i testirati svoje znanje. S druge stane, najmlađima ćemo pokloniti ono što im je u ovom periodu najpotrebnije, i nadam se, ulepšati im hladne, zimske dane - kaže Anđelić.

Kapacitet kafića je oko 100 ljudi, a svi koji žele da učestvuju mogu se prijaviti na brojeve telefona 063/1082-096 i 066/273-225.

- Plan je da jedan tim ima četiri do šest članova. Odabraće osobu koja odgovara u ime tima. Pitanja koja će biti postavljana su iz opšte kulture - precizira Anđelić.

Humano i u Visokoj zdravstvenoj školi

Svoju humanost rešili su da pokažu i studenti iz Visoke zdravstvene škole strukovnih studija. Naime, oni su postavili štand na kojem sakupljaju novac, ali i garderobu, školski pribor i ostale potrepštine za decu iz "Zvečanske". Kako je naglašeno, štand će biti otvoren svakoga dana do petka, osim srede kada neće raditi.