VIDEO: Vulkan Etna izbacuje dim, zatvoren aerodrom

Italijanska planina Etna, evropski najveći i najaktivniji vulkan, eruptirao je danas, te izbacio velike količine pepela u vazduh i uzrokovao zatvaranje vazdušne luke na istočnoj obali Sicilije.
Oko 130 lančanih podrhtavanja zemlje aktivirali su vulkan danas, izvestio je italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju, s potresima magnitude 4,0. Kako javlja BBC, jutros se u blizini Etne čula jaka eksplozija.
 
Nema informacije o povređenima.
 
Vulkan visok 3,330 metara može buknuti u spektakularnu erupciju nekoliko puta godišnje, izbacujući lavu i pepeo visoko iznad mediteranskog ostrva. Poslednja veća erupcija dogodila se 1992. godine, a poslednja erupcija prošle godine u martu.
Planinari koji su se nalazili na planini su evakuisani. Kako su saopštili iz italijanskog Instituta za geofiziku, nakon što je počela da izbacuje pepeo i dim, Etna je izbacila i manje količine lave, koje su izazvale stvaranje velikog oblaka pepela iznad vulkana.#Etna's powerful roaring. The birds are literally panicking in the trees. Surreal. #eruption pic.twitter.com/6lnjLwe3qJ
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet